Mesić: Koji bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?

"Imali smo dva eksperimenta stvaranjem Jugoslavije, prvi je bio kraljevina, a drugi Titova Jugoslavija, i obje su završile u moru krvi. Kakav bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?", rekao je Mesić, koji smatra da su zagovornici te teze "politički nepismeni" ili "pokvarenjaci koji plaše ljude Jugoslavijom".

On je rekao da bi, kad bi i bilo takvih "naivčina koje bi pokušavale stvoriti Jugoslaviju, svijet to ne bi dozvolio".

"To su najobičnije gluposti i to govore oni koji ne znaju ništa o politici niti o strategiji", rekao je Mesić, a prenosi dnevnik.hr.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatom referenduma o pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, koji je vrlo sličan njegovim očekivanjima. "Istina je da je slab odziv, što je i razumljivo jer su građani zasićeni, ne samo glasanjem nego i politikom", rekao je Mesić.

On je naglasio da je "udruživanje Europe milenijski poduhvat koji je od povijesnog značenja, ne samo za Hrvatsku, nego i za jugoistočnu Europu.

"Neće više biti motiva za rat, neće biti potrebe da neko preko granice ide štititi svoju nacionalnu manjinu", podvukao je na kraju izjave bivši hrvatski predsjednik.