MATE RIMAC "Kasnimo, ako smo oštetili državu vratit ćemo svaku kunu"

Mate Rimac
Rimac automobili Press Kit

Rimac automobili dobili su 52.2 milijuna kuna za projekt koji je trebao biti gotov do 22. srpnja. Rimac je vidio da neće stići pa je zatražio produljenje koje mu je odobreno do 30. lipnja 2022. godine.

Radi se o homologaciji Nevere i svemu što ide uz to, što je, kako kaže Rimac, veliki zalogaj.

Rimac se oglasio u komentaru na Facebooku ispod objave Matije Babića, a najveći razlog vjerojatno je šefica Radničke fronte Katarina Peović, koja je ga je prozvala za 'lažna obećanja', prenosi 24sata.

"Rok je istekao, a o tome se šuti. Posebno je zanimljivo da je jednom već bio pomaknut pa smo se odlučili obratiti ministru Ćoriću s pitanjem o rezultatima tog projekta. Napominjemo da se, uz homologaciju, u projektu navodi da bi se do 30. lipnja 2020. godine, što je poslije pomaknuto na 30. lipnja 2021. godine, trebali ostvariti i poprilično bajkoviti ciljevi", kaže Peović.

"Kasnimo, je**ga. Kompleksnost razvoja ovakvog proizvoda gospođa Peović ne može zamisliti. Istovremeno gradimo firmu, proizvod, proizvodne pogone, procese, tim, strukturu... Velik je zalogaj. Zar je toliki grijeh kasniti", neki su od Rimčevih odgovora na prozivke. 

Naime, 52.2. milijuna kuna koja je dobio Rimac nepovratna su sredstva za razvoj Nevere, dobivena putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

HAMAG-BICRO tako za Slobodnu potvrđuje kako tvrtka Rimac Automobili d.o.o. namjerava razviti i homologirati električni superautomobil koji će predstavljati novitet na globalnom tržištu.

- Korisnik je dana 22. 7. 2021. dostavio zahtjev za produljenje trajanja projekta do 30. 6. 2022., a s čime su se složili HAMAG-BICRO (PT2) i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (PT1). Razlog traženog produljenja je nemogućnost dovršenja homologacije vozila zbog otežanih uvjeta uslijed pandemije COVID-a 19 - rekli su im iz agencije.