Marijan Knezović: Kamo sreće da su gotovo svi kapaciteti MVEP-a u zadnjih pola godine bili usmjereni na Hrvate u BiH

Marijan Knezović, Marijan Knezović

Marijan Knezović se na svom profilu objavio je slijedeće:

U više medijskih nastupa zaredom, uključujući i današnji na međunarodnom programu Hrvatskog radija, istaknuo sam tvrdnje kako je bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, a nova glavna tajnica Vijeća Europe, gospođa Pejčinović Burić, počinila kazneno djelo krivotvoreći više puta službenu ispravu pred sudom, a sve u svrhu zaštite protuzakonja i progona poštenog čovjeka, Damira Sabljaka, koji je prijavio ilegalno dijeljenje milijuna. Takvo dijeljenje neodoljivo podsjeća na uštimani organizirani kriminal. Oni koji se boje izgovarati takve rečenice, a to im je posao, neka se ne brinu, nitko ih neće tužiti za klevetu jer bi se onda na sudu dokazala istina koja je suprotna. Samo opušteno.

U cijeloj priči nova glavna tajnica VE sudjeluje s premijerom Plenkovićevem, predsjednicom Grabar Kitarović, veleposlanikom Parom i drugima, a neki, po svemu sudeći, sjede i u DORH-u. Takvima je protupravno isplaćivanje novca osobama koje su na crnim listama američkih institucija katkad norma, a ne problem, pa one koji to čine primjereno nagrađuju, dok u dječjim bolnicama nerijetko nema ni kvalitetnog obroka.

Jedni ih nagrađuju nepodizanjem optužnica, drugi medijskim prikrivanjem i prijetnjama, treći novim veleposlaničkim mjestima, četvrti krivotvorenjem službenih isprava, peti neprovođenjem istraga itd. Takve tvrdnje nije problem javno izreći, jer postoje dokumenti i papiri koji to mogu i slijepcu dokazati, a mnogi su i javno dostupni, s potpisima.

Da navedeno učini državni vrh bilo koje zdrave demokratske države, a da pritom postoje dokumenti koji sve dokazuju, državu bi vodili još nekoliko minuta, možda bi stigli zapaliti cigaretu, a zatim bi bili pospremljeni u ropotarnicu povijesti. U Hrvatskoj niti jedan mainstream medij dosad o tome nije progovorio ni sekundu, ali su neki, nekoliko puta, iznosili vijesti kakvih se ne bi posramio ni Paul Joseph Goebbels. Neki su i otkazivali emisije, emitiranje priloga o navedenom i druge stvari - tek nešto prije dogovorenog početka.

Bit će jako zanimljivo pročitati zasad neobjavljen odgovor Vijeća Europe u kojemu i oni sami, nekoliko mjeseci prije nego li će dobiti novu šeficu, praktički odgovaraju kako su zabrane koje se provode u MVEP-u daleko od onoga što je argumentirano potkrijepio Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu. Osim ako, naravno, glavna tajnica Pejčinović Burić ne odluči, jer navika se teško riješiti, pokušati krivotvoriti i taj, već poslan odgovor, što ne vjerujem da će učiniti jer tamo nema ni Plenkovića ni DORH-a da na to zažmire. Jedini koji su zasad obavili svoj posao ispravno su Državna revizija i Službenički sud sa sutkinjom Kantolić, koji nisu podlegli raznim stvarima i nisu se udaljili od istine, te su ju jasno i argumentirali. Njihove nalaze i presude u medijima zato - nećete pročitati.

Kamo sreće da su gotovo svi kapaciteti MVEP-a u zadnjih pola godine bili usmjereni na Hrvate u BiH umjesto na lobiranje za svoju šeficu koja politički progoni poštene diplomate, onda možda ne bi svako malo nicali selefijski kampovi kraj hrvatskih sela, jer ovim tempom, uskoro će biti i kraj Klobuka. Briga za Hrvate u BiH je ustavna obaveza, lobiranje za one koji politički progone poštene ljude, a zataškavaju ilegalne aktivnosti - nije. Tik-tak.

Marijan Knezović