FOTO/VIDEO  Marijan Knezović: Apsolutno sam siguran da Slobodan Praljak i ostali ne bi bili osuđeni da se Hrvatska ponašala suvereno

Marijan Knezović, Marijan Knezović
Mladi bloger i aktivist iz Herceg-Bosne u Bujici na Z1 narugao se Željku Komšiću: "Uzalud mu Titov portret u uredu, kada je čak i zločinac Broz bolje govorio hrvatski od njega! A Marija Pejčinović-Burić govori srpski jednako dobro kao i Komšić bošnjački!"

Smatram da je bilo pogrešno pozvati Komšića na HTV, u Nedjeljom u 2, jer samim pozivom legitimiramo nekoga, koji jednostavno nema legitimitet niti legalitet - izjavio je Knezović i nastavio: - Argumenti koji govore o Komšićevoj nelegalnosti su vrlo važni i važno je da se to usvoji na široj hrvatskoj medijskoj razini. Ipak, bilo je dobro da se vidi kako Komšić ne zna hrvatski jezik, a predstavlja se kao hrvatski član Predsjedništva BiH. On inače u svom uredu drži sliku Josipa Broza Tita pa bi bilo dobro da se ugleda na njega, jer je čak i Tito bolje govorio hrvatski jezik! S druge strane, čini mi se kako ministrica Pejčinović-Burić govori bolje srpski jezik nego Komšić hrvatski, a njezin je srpski jednako dobar kao i Komšićev bošnjački! Uistinu, živimo u društvu gotovo neobjašnjivih fenomena.

Bujica je objavila post Komšićeva savjetnika Nihata Hebibovića koji je na društvenim mrežama otvoreno zaprijedio Hrvatskoj uništenjem turističke sezone! "Sljedećeg ljeta treba lagano pustiti priču kako vehabije opsjedaju Jadran pa da vidimo koliko turista će doći da se kupa! Evo, ja ću se potruditi da to maksimalno ispinujem," napisao je na Facebooku savjetnik Željka Komšića, a Marijan Knezović je komentirao: - Kada se radi o Nihatu Hebiboviću, mislim da javnost ne treba biti zabrinuta, jer obavještajne službe već provode rednje i motre akcije Nihata Hebibovića i njemu sličnih islamskih fundamentalisti u Sarajevu.

Marijan Knezović u u Bujici je posebno pozdravio Sarafinu Lauš i Anicu Jurić, hrvatske majke iz Srednje Bosne, kojima je Armija BiH svakoj ubila po tri sina i muža: - Sramota je da niti punih 9 mjeseci nakon što su dale iskaze sarajevskim tužiteljima, nisu podignute optužnice, a kamo li donijete presude protiv zločinaca! No, zato se hrvatski generali Mijo Jelić i Neđo Obradović ne mogu vratiti u svoju Herceg - Bosnu jer imaju političke optužnice iz Sarajeva...

POLITIKA MATE GRANIĆA ŠTETI HRVATIMA U BiH!

"Cijeli današnji hrvatski državni vrh je izašao iz proizvodnog pogona Mate Granića - od Kolinde Grabar-Kitarović, preko Plenkovića do Jandrokovića," tvrdi Knezović i upravo u tome vidi jedan od glavnih razloga maćehinskog odnosa službenog Zagreba prema Hrvatima u Herceg-Bosni: "U zadnjih 15 godina politike koje je zastupao Mate Granić išle su na štetu Hrvata u Bosni i Hercegovini. Hrvati su previše puta ostali zakinuti kada je Mate Granić na nešto reagirao... Apsolutno sam siguran da Slobodan Praljak i ostali ne bi bili osuđeni da se Hrvatska ponašala suvereno!"

Osim o situaciji u Herceg-Bosni, Marijan Knezović osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda o referendumu: - Ustavni sud je proizvod mašinerije HDZ-a i SDP-a, pa me ne čudi što su se za sada proglasili nenadležnima!

Pred kraj emisije objavljen je odgovor PU Vukovarsko-srijemske redakciji Bujice, u kojem je potvrđeno da su tijekom pravoslavnog Badnjaka, 06. siječnja ove godine, u Trpinji kod Vukovara uhićeni mladi Srbi zbog pucanja iz automatskog oružja. "Operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Vukovar utvrđena je sumnja da su 25-godišnjak i 22-godišnjak iz Trpinje iz automatske puške pucali u zrak," navodi se u dopisu PU Vukovarsko-srijemske objavljenom u emisiji. Jedan počinitelj je pritvoren, a oružje je zaplijenjeno...

"Zamislite da je neki mladi Hrvat u Imotskom, Drnišu, Sinju ili Kninu napravio nešto slično - bile bi ga pune naslovnice, s punim imenom i prezimenom umjsto inicijala," komentirao je Knezović i okrenuo se prema kameri: "Pozdravljam gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu!"

SirokiBrijeg.info