LJETOVANJE SE PRETVORILO U NOĆNU MORU Liječnik se požalio na prehladu, 12 sati kasnije preminuo u Hrvatskoj

Bolnica doktori
Ilustracija/hercegovina.info

Ono što je trebalo biti opušteno ljetovanje za liječnika i njegovu obitelj završilo je tragedijom. U dobi od samo 41 godine život je iznenada izgubio otac dvoje djece.

Dr. Klaus Ott (41), liječnik za anesteziologiju Sveučilišne bolnice u Augsburgu, iznenada je preminuo tijekom ljetovanja u Hrvatskoj. Kao razlog smrti navodi se trovanje krvi. Na odmor je došao sa suprugom Martinom i dvjema kćerima u dobi od pet i osam godina.

"S dr. Ottom gubimo sjajnog kolegu i kliničara, koji se uvijek brinuo za dobrobit pacijenata i zaposlenika", rekla je Sveučilišna bolnica Augsburg povodom doktorove smrti, piše TAG24, a prenosi Dnevnik.hr.

Ubrzo nakon dolaska na odmor početkom lipnja dr. Ott požalio se na simptome prehlade, njegov brat Hartmut izvijestio je javnost. Kad se osjećao lošije, otišao je u bolnicu, a tamo mu je dijagnosticiran streptokok. Bakterija je dospjela u krvotok i u roku od nekoliko sati uzrokovala otkazivanje organa 41-godišnjaku. Samo 12 sati nakon dolaska u bolnicu je preminuo.

Kako bi svoju šogoricu, koja je kućanica, barem financijski rasteretio, Hartmut Ott je na GoFundMe pokrenuo apel za donacije.