LJETNA POSLASTICA Nekoliko kukuruza košta kao kilogram mesa

Kukuruz
Ilustracija

Klip kukuruza šećerca lani je u ovo vrijeme stajao oko tri kune ili 40 centa, a u petak je na utrinskoj tržnici u Zagrebu za njega valjalo izdvojiti od 0,80 do jedan euro. Na početku sezone koštao je i dva eura, no mala je to utjeha zna li se da za četiri klipa za četveročlanu obitelj valja platiti 3,20 do čak četiri eura, koliko je na štandu peradarstva Blagus u petak koštao kilogram piletine ili pilećih bataka i zabataka, kilogram srdela na ribarnici ili pak čak pet kilograma kupusa ili dva kilograma purećih krila na akciji u jednom od trgovačkih lanaca, piše hrvatski Večernji list.

– Očito svi misle da smo ovce za šišanje. Nitko u ovoj državi ništa ne bi radio, a ako radi, misli da taj njegov rad od uvođenja eura košta deseterostruko više. No pitanje je i odakle su ovi, s njive ili sa zelene tržnice – ogorčeno je komentirala jedna umirovljenica, na što se nadovezao kupac na susjednom štandu tvrdeći kako bi isti klip, ali kuhani, na Krku platila četiri eura.

– Gospođo, pa nitko vas ne tjera da kupite – smireno je odvratio prodavač kojemu posao, vidjelo se to i po kupcima u redu, očito dobro ide. – Mekan je ko duša, kuha se ni 15 minuta – objašnjavao je.