LIJEČNICI O INCIDENTU U ZAGREBU "Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali"

Muškarac Zagreb
Ena Dragičević/Index

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen.

"Unatoč promptnoj reakciji Hitne pomoći, unatoč promptno izvedenim hitnim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je zbog prirode i opsega ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja Opeklinskog odjela", rekao je dr. Vidović.

Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu. "Ima čak i endo opekline", dodao je Vidović, piše Index.hr.

"Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da spasimo čovjeka", rekao je dr. Vidović. Radi se o muškarcu koji je 67-godište.

"Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali", rekao je Vidović i pohvalio brzu reakciju Hitne pomoći.

Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.

"Jako je ozbiljna situacija", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić. Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna.

"Zahvaljujem se kolegama koji su bili ovdje i pomogli na Odjelu za opekline", rekao je Vagić. "Apsolutno je napravljeno sve da mu se što prije pomogne", rekao je.

Oglasili su se i iz Vlade RH

Glasnogovornik Vlade Marko Milić istaknuo je u utorak da su svi u Vladi potreseni viješću da se muškarac samozapalio na Trgu sv. Marka te izvijestio da su policija i sve nadležne službe žurno reagirale kako bi se unesrećenom što brže pružila pomoć.

"Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra", rekao je Milić.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. 

"Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", kazao je. 

U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina, izvijestio je glasnogovornik Vlade.