Lidl traži radnike iz BiH

 Lidl traži radnike iz BiH

Trgovci na sve moguće načine pokušavaju doskočiti problemu manjka radne snage.

Posebno se to odnosi na Spar i Lidl u Hrvatskoj koji su u snažnoj ekspanziji. Radnike traže širom regije, a njihovi oglasi za posao mogu se vidjeti i u Makedoniji. Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.

Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri.

Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi identične uvjete.

Obećava im 'iznadprosječna fiksna primanja', plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo.

Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.

Iz Lidla su na upit tportala odgovorili kako 'tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage'.

'Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika.

Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima.

Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, poručili su za tportal iz Lidla.