Kroz Hrvatsku gužve na cestama, a na Doljanima u BiH pojačan promet vozila

Granični prijelaz Doljani
Hercegovina.info

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, promet je srednjeg intenziteta, a tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Moguće su vožnje u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na graničnim prijelazima od ranog jutra čeka se u kolonama. Najdulje se za sada čeka na prijelazu Rupa, i to oko dva sata, a na Maclju oko sat i pol. Po sat vremena vozači čekaju na prijelazu Goričan i Goričan II, dok se oko 30 minuta čeka se na graničnim prijelazima Bregana, Plovanija, Kaštel, Pasjak i Jurovski Brod, prenosi Dnevnik.hr.

Kada je u pitanju BiH, iz BiHAMK-a navode da zbog održavanja manifestacije '511 Dani Ajvatovice', danas od 17:30 do 18:30 sati obustavlja se promet u Donjem Vakufu. Također, do sutra (27.6.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanske županije.

Od jučer su kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji obje trake. Kako je BiHAMK obaviješten, do 1.7. ostaju obustave prometa u noćnim satima (23-04:30 sati), sa mogućnosti povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone. Od 1.7. u noćnim satima vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, savjetuju češće pauze. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani.