KRIJUMČARENJE I POTJERA Državljanin BiH bježao policiji, a onda se autom prevrnuo na krov

Hrvatska policija
Ilustracija

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je da su jučer navečer, oko 20 sati na petrinjskom području u mjestu Mala Gorica, policajci uspjeli spriječiti krijumčarenje stranaca u Hrvatsku.

Oni su naime uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija, koji se na svjetlosne i zvučne znakove nije zaustavilo. Vozač je tada ubrzao brzinu kretanja u smjeru mjesta Nebojan.

Posljedica toga na kraju je bila da je automobil sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo na krov. Policajci su tako utvrdili da je 40-godišnjak, državljanin BiH prevozio četiri strana državljana, a upravo on i još dvije osobe lakše su ozlijeđene pa im je pružena liječnička pomoć u sisačkoj Općoj bolnici.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma' i mogućih drugih kaznenih djela vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje", stoji u priopćenju. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.