KRENULI NA PROSLAVU ROĐENDANA Na autocesti je stradao liječnik porijeklom iz Livna i njegova supruga

Poginuli bračni par autocesta A1 Livnjak
24sata.hr

Supružnici Marija i Šukrija Šeremet vozili su se u petak na proslavu ženina rođendana u Split. Auto su zbog problema zaustavili u pretjecajnoj traci pa stradali u teškom sudaru s kombijem.

Mi smo očajni! Izgubili smo velike prijatelje, članove obitelji, jecajući je kazala Desanka Kosanović iz Ogulina, stanodavka tragično poginulih supružnika, dr. Šukrije (68) i Marije (70) Šeremet, koji su stradali u petak na autocesti A1, piše 24sata.

Vijest o pogibiji supružnika Ogulin je zavila u crno. Šukrija, porijeklom iz Livna, je bio liječnik, radiolog, priznat i cijenjen kao stručnjak i kao čovjek. Radio je u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata Ogulin, koja je na pročelje zgrade izvjesila crnu zastavu.

"Dr. Šeremet naš je prijatelj 30 godina. Nakon što mu se poslije mnogo godina raspao prvi brak, prije tri godine doselio se u naš prazan stan, a godinu poslije i njegova druga žena, Marija iz Splita. Oni su živjeli kao dvadesetogodišnjaci, zaljubljeni, a to je znao cijeli grad", kaže Desanka.

Teško joj je prisjetiti se sretnih trenutaka nakon što je čula loše vijesti. U prosincu su proslavili njihovu prvu godišnjicu braka.

"Kad je došla njegova Marija, mi smo zajedno pile kave, družile se. Ona mu je uvijek u svemu ugađala, pripremala mu marendu, a uvijek bi je donijela i nama. Bilo nam je prelijepo. Suprug i ja sad smo ostali sami", kaže stanodavka.

Tuga je mnogo veća jer je Marija ove nedjelje trebala imati proslavu 70. rođendana u Splitu. Došla joj je kći iz Njemačke, njemu brat iz Kanade, trebali su se okupiti kao obitelj.

"Sve je pripremila za tu feštu. Zajedno smo pekle kolače, koje je u subotu spakirala, kao i svježe janje. Marija je bila vesela, uvijek je pjevala, a Šukrija je svirao harmoniku i zajedno su uvježbavali pjesme za tu feštu. Čak je pripremila i napisala govor za obitelj. Kad je sve spakirala, poslala mi je pusu i rekla: ‘Dobit ćeš video, napisala si mi najljepšu čestitku’, i otišli su. Tad je sve otišlo s njima", govori ožalošćena Desanka.

Podsjetimo, tragična prometna nesreća bila je u subotu u 13.52 sati na autocesti A-1 kraj Perušića. Očevidom je utvrđeno da su se vozila sudarila kad je 26-godišnjak iz Gospića, koji je vozio kombi zaštitarske agencije Sokol Marić, prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila ogulinske registracijske oznake kojim je upravljao dr. Šeremet.

Njegov automobil u tom je trenutku bio zaustavljen na traku za pretjecanje s postavljenim sigurnosnim trokutom. Navodno mu je puknula guma te se netom prije zaustavio da riješi problem.

Na mjestu nesreće poginuli su i Šukrija i Marija, a vozač kombija i dva putnika iz kombija teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Inače, dr. Šeremet je nakon umirovljenja ponovno angažiran u bolnici na godinu dana, a njegovi pacijenti imaju samo riječi hvale za njega.

"Ogulin danas plače! Dr. Šukrija bio je naj naj liječnik, najbolji doktor radiolog, liječnik za poželjeti. Njega se moglo u ponoć nazvati i on bi vam očitao sliku. Volio je pomagati ljudima i uvijek bi svakome napravio uslugu. Bio je izuzetan liječnik i čovjek, jednostavan, komunikativan, pristupačan", kazala  je ožalošćena pacijentica ispred bolnice u Ogulinu.