FOTO  KRCATA ARENA Zagreb je opet najveće mjesto molitve, slavlja i pjesme u ovom dijelu Europe

Progledaj srcem Arena Zagreb

Prepuna Arena Zagreb jučer je bila mjesto najvećeg slavljenja, pjesme i molitve u ovom dijelu Europe. Razlog tomu prvi je od dvaju dana duhovno-glazbenog spektakla “Progledaj srcem” koji je oduševio više od 18 000 ljudi.  “Progledaj srcem” pravi je primjer zajedništva koji od 2014. okuplja publiku svih generacija koja dolazi sa sjevera, juga, istoka i zapada, ne samo iz Hrvatske nego i iz Bosne i Hercegovine i iz raznih zemalja dijaspore kako bi zajedno slavili uz duhovni i glazbeni program.

Prije samog početka programa, u popodnevnim satima, već tradicionalno puštena je u nebo  krunica od balona ispred Arene, čime je započelo dvodnevno slavlje povodom 10 godina od prvog koncerta “Progledaj srcem”, piše Bitno.net.

Program je započeo duhovnim programom u 18 sati, a predvodio ga je vlč. Dražen Radigović na temu “Vjera, praštanje i ozdravljenje” uz glazbenu animaciju Božje slave banda, jednog od najdugovječnijih sastava duhovne glazbe. Duhovni sadržaj nastavili su p. Sebastian Šujević i Alan Hržica. Uz njih je molilo tisuće otvorenih srdaca i upijalo svaku riječ duhovnog nagovora “Duše Sveti, obnovi nas”.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Sjajnom interakcijom s publikom u svom duhovitom stilu voditelj Marin Periš zaključio je duhovni program te najavio početak glazbenog spektakla.

Nakon što je tisuće srdaca obnovljeno u slobodi i veselju, pjesmom “Blagoslov” započelo je glazbeno slavljenje koje su predvodili brojni izvođači suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja slava band, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Ivana i Marija Husar, Matej Galić, Rafael Dropulić Rafo, Sestre Palić, Stijepo Gleđ Markos, Vanessa Mioč i Zvonimir Kalić, koji su se tijekom cijele večeri izmjenjivali te na nogama držali prepunu Arenu svojim poznatim pjesmama. Riječi pjesama ovih 13 izvođača koji su se izmjenjivali na pozornici tijekom večeri znali su svi, što nije bilo nikakvo iznenađenje s obzirom na milijune pregleda koje njihove pjesme imaju.

Gromoglasni pljesak prolomio se dvoranom kad je za kraj voditelj Marin Periš na oduševljenje svih prisutnih najavio novi “Progledaj srcem” koji će se održati 17. svibnja 2025. za koji su ulaznice već puštene u prodaju preko sustava Eventim.

Otvorenih očiju svojih srdaca cijela je Arena zajedno sa svim izvođačima koji čine Band Aid “Progledaj srcem” za kraj zdušno zapjevala pjesme “Krovovi”, “Otvori oči”, “Slavim Tebe” i “Jerihonske zidine”, kojima je ovaj susret završio.

Za sve one koji dosad nisu uspjeli osigurati svoje ulaznice ili žele ponoviti doživljaj prvog ovogodišnjeg “Progledaj srcem”, organizatori su najavili kako su otvorili dodatna mjesta u parteru za još jedno izdanje “Progledaj srcem” 25. svibnja, za koji ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.

“Progledaj srcem”, projekt u produkciji Laudato TV-a, već deset godina puni dvorane i arene. Tako je 2014. u Hypo centru krenuo od 2000 posjetitelja, nakon čega je broj sudionika i posjetitelja svake godine rastao sve do 2022., kada je održano najveće izdanje, ono na maksimirskom stadionu za čak 50 000 ljudi.

“Predivno je vidjeti tisuće ljudi razgaljenih srdaca koji jednoglasno slave Gospodina. Zaista, veće radosti i zadovoljstva za organizatora nema. S veseljem očekujemo sutrašnji dan i još jedno slavljenje uz 18 500 tisuća ljudi“, nakon divne večeri rekla je Ksenija Abramović, glavna producentica “Progledaj srcem”.