KORČULA Izgorjela i potonula jahta, svi putnici spašeni

Korčula,jahta,požar

Ministarstvo mora RH izvijestilo je danas o požaru koji se dogodio jučer popodne na jahti La Belle u Korčulanskom kanalu. Srećom, četiri osobe koje su se nalazile na jahti uspješno su spašene, no jahta je potonula.

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo, dojava o požaru stigla je jučer, 24. lipnja, u 13:04 sati od vlasnika jahte. Vlasnik je prijavio požar u potpalublju i obavijestio nadležne službe o evakuaciji svih članova posade na pomoćnu brodicu. Na jahti se nalazilo ukupno četvero ljudi, uključujući vlasnika, a srećom nitko nije ozlijeđen.

Jahta je potonula

Spasilačka brodica iz Lučke ispostave Lastovo i vatrogasci iz Smokvice odmah su se uputili na mjesto nesreće, koje se nalazi između otoka Korčule, Hvara i Visa. Usprkos njihovim naporima, jahta je potonula na dubinu od otprilike 70 metara zbog ozbiljnih oštećenja uzrokovanih požarom. Pomorska policija Vela Luka također je obaviještena o incidentu, javlja Telegram

Nakon potonuća jahte, nisu primijećena značajna onečišćenja mora na površini, osim plutajućih ostataka s potonule olupine. Četvero brodolomaca dalo je iskaz službenicima Lučke ispostave Vela Luka, koji provode očevid o uzrocima ove pomorske nesreće. Prema preliminarnim rezultatima očevida, vjerojatni uzrok potonuća je požar u pogonskom postrojenju motorne jahte.