KOD MAKARSKE Spasili majku s dvije male curice koje je bura odnijela daleko u kanal

Ante Ćapin iz Promajne i njegov gost Andrzej Blaszczak
Makarska danas

Ante Ćapin iz Promajne i njegov gost Andrzej Blaszczak pokazali su izuzetnu hrabrost i brzu reakciju spašavajući majku i dvoje male djece u kritičnoj situaciji. Spašavanje se dogodilo nedaleko obale Promajne, kada su majka i njeni maleni sin i kći bili na dasci za veslanje (SUP), a jaka bura ih je brzo odnijela prema otoku Braču.

Sve je počelo kada se muškarac, koji je primijetio opasnost, panično obratio Ćapinu i Blaszczaku dok su ležali na obali. Brzo su shvatili ozbiljnost situacije kada su vidjeli majku i dječicu kako nestaju u valovima prema otoku. Bez oklijevanja, Ćapin je pozvao Blaszczaka da brzo upali gliser kako bi priskočili u pomoć, piše Makarska danas.

Kada su stigli blizu majke i djece, brzo su ih podigli na gliser, unatoč jakim valovima i vjetru koji su ih okruživali. Spašavanje nije bilo jednostavno, ali hrabrost i odlučnost dvojice muškaraca bili su ključni faktori za uspjeh.

"Na udaljenosti od oko 2 km od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut. Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignuli u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser", ispričao je Ćapin kojega je otac spašenih djevojčica počastio bocom vina.

.