VIDEO  Kod Dubrovnika se nasukao turistički brod i počeo tonuti

potonuće broda
Screenshot/Youtube

Jutros je na otoku Šipanu kod Dubrovnika počeo tonuti turistički brod. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, svi putnici s broda su spašeni i prebačeni na kopno. Prednji dio broda je nasukan na stijene, dok je zadnji potonuo.

"Dobili smo dojavu o potonuću jedrilice na sjevernom dijelu Šipana. Naš brod Orlando izašao je na intervenciju s namjerom ispumpavanja broda, ali dolaskom na mjesto intervencije, vidjeli smo da brod nije u potpunosti potonuo, nego se nasukao. Rupa je veća, još uvijek smo tamo i osiguravamo akvatorij", kazao je zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović.



Riječ je o turističkom brodu dugom 25 metara

Voditelj službe vatrogasnog broda Orlando Emilio Puljizević rekao je za Dubrovački dnevnik da mu je javljeno kako je jedrilica nasukana i potopljena tri kvarta te da nema ozlijeđenih osoba.

"Na mjestu događaja su plovilo Lučke kapetanije, vatrogasni brod iz Slanog i Orlando, daljnje poduzimanje određuje Kapetanija, ali najbitnije da nema stradalih, a mi kao vatrogasci ne možemo je ispumpati i izvaditi, nagnuta je tri četvrtine", kazao je Puljizević.

Riječ je o Mirabeli, turističkom brodu dužine 25.50 metara, s 11 kabina i 26 kreveta. Brod ima i palubu za sunčanje od sto metara kvadratnih i klimatizirani salon za 26 osoba.