Kiša, snijeg, bura. Vakula najavio što nas sve čeka

zoran vakula, Božić, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zima, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza

NAJVIŠA dnevna temperatura ove nedjelje, uz djelomice sunčano vrijeme te često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, u većini će mjesta biti najviša u ovome tjednu, piše Zoran Vakula za HRT.

U ponedjeljak u početku još izraženija južina nego u nedjelju te iznadprosječno toplo jutro, uz čestu kišu, na Jadranu i područjima uz njega ponegdje i obilniju, praćenu grmljavinom, a u unutrašnjosti će ponovno padati i snijeg - već u noći u gorju, tijekom dana i u mnogim nizinama.

Povremenih će oborina biti i u nastavku tjedna, koji će u većini Hrvatske biti topliji od ovoga, pri čemu na Jadranu i dalje relativno vjetrovit - na južnom dijelu uglavnom uz jugo, a na sjevernom dijelu uz buru, koja će od utorka do četvrtka vjerojatno opet ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita.

Nedjelja - djelomice sunčano i većinom toplije nego u subotu, uz izraženiju južinu

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i djelomice sunčano. Puhat će povremeno umjeren jugoistočnjak. Jutarnja temperatura između -7 i -4 °C, a najviša dnevna od 3 do 5 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost magle. Nakon hladnog jutra, najviša dnevna temperatura između 4 i 7 °C.

Najhladnije jutro bit će u gorskim krajevima, s temperaturom između -10 i -5 °C. Bit će djelomice sunčano, i u gorju i na sjevernom Jadranu, poslijepodne uz postupan porast naoblake, a navečer i u noći mjestimice može biti kiše, u Gorskom kotaru i susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo i južni vjetar. Poslijepodnevna temperatura između 3 i 6, na Jadranu od 10 do 13 °C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomice sunčano uz jačanje juga. Jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, u unutrašnjosti od -3 do 0 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 13 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz barem djelomice sunčano vrijeme. Zapuhat će umjereno jugo koje će prema kraju dana jačati, uz umjereno valovito more.

Novi tjedan - većinom topliji od prošloga, ali uz nove oborine, na Jadranu i jugo i buru

U ponedjeljak u kopnenom području jutro osjetno toplije, uz pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. Uz zahladnjenje, kiša će i u nizinama većinom prijeći u susnježicu i snijeg. U nastavku tjedna uglavnom oblačno, uz mjestimice slab snijeg. Nakon što u ponedjeljak zahladi, temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na Jadranu će u ponedjeljak, uz promjenljivu naoblaku, kiša mjestimice biti i obilnija, a povremene kiše, uglavnom u manjim količinama, bit će i u nastavku tjedna. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U srijedu će ponovno na većem dijelu Jadrana biti juga, u četvrtak bure i sjeverozapadnjaka, a u petak vjerojatno opet juga. Jutarnja temperatura u manjem padu, a najviša dnevna bez znatnije promjene.