Kilometarske kolone ispred tunela Sveti Ilija

Sveti Ilija, brdo Sveti Ilija
. Kilometarske kolone automobila koje su se protezale sve od same autoceste do naplatnih kućica.Nastavak kolone bio je od naplatnih kućica u Zagvozdu, pa do naplatnih kućica za tunel. Upravo taj kilometar i pol bio je usko grlo.

Zaista ni brojnim strancima koji satima i danima putuju iz Srednje Europe na more nije jasno da nakon urednog plaćanja autoceste u Zagvozdu moraju nakon kilometar i pol ponovno ulaziti na rampe i plaćati.

Ovoga puta putem automata. Baš tu nastaju problemi. Mnogi od njih i nisu upoznati s načinom plaćanja, dokle pročitaju i shvate stvori se kolona. Onda trebaju pričekati na povrat novca. Kako je jutros i puhalo mnogima je vjetar odnio novčanice.

Opet gužva i stresovi. Osoblje Hca, ma koliko se trudilo nije uspijevalo pohvatati sve konce na naplatnim kućicama. Potom, ne poštuje se izlaz za ENC plaćanje.

- Ovo je tek početak, što nas tek očekuje slijedećih dana, bolje da i ne govorim - izjavio nam je jedan imotski poduzetnik kojemu posao zahtjeva da mora nekoliko puta u tijeku dana proći kroz tunel.

Osim visokih troškova tunelarine, još i višesatno čekanje.

Slobodna Dalmacija