FOTO  Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca pobjednik KMNL-a,2019

Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca pobjednik KMNL-a,2019
. Program je započeo svečanim otvorenjem u varaždinskom pastoralnom centru okupljanjem igrača i njihovih voditelja.

Našu biskupiju predstavljale su dvije momčadi: župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, kao prošlogodišnji pobjednik KMNL-a, koji se direktno plasirao na samu Završnicu i ovogodišnji pobjednik MLH (Međužupne lige Hercegovine) župa sv. Petra i Pavla iz Mostara, na čelu sa vodstvom MLH.

Na samoj Završnici sudjelovalo je 16 najboljih momčadi iz nad/biskupija Hrvatske i BiH. U petak su se igrale utakmice po grupama, a u subotu četvrtfinale, polufinale i finale.

Momčad iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) novi je (a ujedno i stari) pobjednik Nacionalne završnice KMNL-a, Crkve u Hrvata, koja već treću godinu zaredom osvaja ovu Završnicu. Iz njihovih redova dolazi i najbolji igrač Završnice Mario Marić. Oni su u finalu s 2:0 bili bolji od momčadi iz župe Uznesenja BDM Kreševo (Vrhbosanska nadbiskupija), iz koje dolazi najbolji vratar Mateo Bilić, dok je treće mjesto osvojila momčad iz župe sv. Josipa iz Dugog Rata (Splitsko-makarska nadbiskupija). Trofej za najboljeg strijelca Završnice podijelili su Ivan Šarić (župa sv. Josip, Dugi Rat) i Dražen Čavar (župa svetih Ćirila i Metoda, Osijek) s 11 postignutih golova, dok je posebnu nagradu za fair-play osvojila momčad iz župe sv. Josipa sa zagrebačke Trešnjevke.

Nije ovo samo uspjeh za našu MLH, nego i promocija važnosti kulturnih i vjerskih aktivnosti cijele regije i naših biskupija (Mostarsko-duvanjska i Trebinjsko-mrkanska).

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su pomogli oko realizacije ove Završnice.

U ime Vodstva MLH don Mladen Šutalo