Karamarko o incidentu na Poljudu

Ivan Baćak, Tomislav Karamarko, Pelješki most, BIH, Tomislav Karamarko, kukuriku koalicija, Tomislav Karamark, Tomislav Karamarko, karamarko, Sarajevo, Zagreb, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Poljud, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Vlada, sabor, Hrvatska
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u subotu kako želi vjerovati da je nacistički simbol na travnjaku splitskog stadiona Poljud huliganski ispad, a ne podvala usmjerena na kompromitiranje Hrvatske.

"Želim vjerovati da je riječ o glupom huliganskom ispadu i da će krivac za to brzo biti pronađen i primjereno kažnjen. Ne želim vjerovati da bi ovo mogla biti duboko smišljena podvala usmjerena na kompromitiranje Hrvatske", napisao je Karamarko na Facebooku.

Naveo je da je prijenos utakmice pratio u Kanadi, s Hrvatima u Torontu, na engleskom jeziku, te da su za sramni incident s kukastim križem zbog vremenske razlike doznali tijekom noći.

Tijekom utakmice Hrvatska-Italija u petak navečer na južnom dijelu poljudskog travnjaka primijećen je višemetarski znak kukastog križa nekako izveden na travi. Splitska je policija u subotu uzela uzorak tog dijela travnjaka i poslala u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagreb.

Incident na Poljudu oštro su osudili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada, Hrvatski nogometni savez.

Hina