Kaos na području Gorskog kotara

Slovenija, crveni alarm, vremenske neprilike, bez struje, na području Gorskog kotara, Elementarna nepogoda, problemi s električnom energijom, HGSS, hep, hak, Gorski kotar
Jak vjetar koji još od jučer puše na području Gorskog kotara, a povremeno dostiže udare jače i od 90 km/h, zatvorio je za promet „staru cestu" kroz goransko područje.


Prema najnovijoj obavijesti HAK-a od 11 sati, za sve skupine vozila vozila zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar Kikovica-Delnice-Zdihovo, zbog opasnosti pada stabala na kolnik kao i otežanog uklanjanja onih koja su pala pa je sužen kolinik i preporuka je vozačima da se ne kreću tim prometnicama kako bi se olakšao prolazak interventnim vozilima.

Vjetar je nanio i velike štete na privatnim i javnim objektima.

Na zgradi osnovne škole u Vrbovskom vjetar je razotkrio krov, a i dalje se stalno otkidaju komadi krova koji nošeni vjetrom lete naokolo pa je to područje izuzetno opasno zbog čega u tome gradu danas ne rade ni škola ni vrtić.

Uslijed jakog vjetra oštećena je i crkva u Lokvama.

Za sve stanovnike Gorskog kotara vrijedi upozorenje da do daljnjega ne izlaze iz svojih domova te da se ne upuštaju u popravak svojih krovova i okućnica sve dok puše jak vjetar.