Jutarnji reklamira prodaju majica sa 4 S i natpisom Srbija

Modni znalci i kritičari za ovu godinu predlažu vojnički stil. To podrazumjeva majice i hlače u vojničkom stilu ili cijeli niz modnih dodataka maskirnog uzorka. No, na Jutarnji.hr malo su pretjerali kada su shvatili vojni stil kao 'must have' ove sezone.

Prosječan korisnik možda neće ni primjetiti nešto neobično na oglasu koji se desetak-petnaestak sekundi vrti s desne strane na naslovnici portala Jutarnjeg lista, ali istrenirano oko odmah je uočilo nekoliko zanimljivih stvari.

Majice shop, tvrtka koja ima sjedište u Republici Srpskoj, specijalizirala se za prodaju suvenira i majica sa srpskim obilježjima. U ponudi, među ostalima, ima i crvenu na kojoj zlatnim slovima na ćirilici piše Srbija, a na rukavima je stilizirano 4 S (skraćeni oblik srpske uzrečice 'samo sloga Srbina spašava'). Inače, ako koga zanima, cijena majice je 13 eura.

Iako je teško za povjerovati da će takva majica naći kupca na području Hrvatske, neki od čitatelja bi se mogli naći uvrijeđeni što se takav proizvod reklamira na hrvatskom portalu. I to jednih dnevnih novina.

No, to je ujedno i najbolji pokazatelj kako je danas puno bitnije imati oglas na portalu, nego obratiti pozornost kakav je sadržaj tog oglasa.

nacional.hr