Josipović u strahu od Gotovine: Zar je general dobar samo za umiranje?

Ante Gotovina
... približavaju tako predsjednik rasipa nebuloze oko sebe u koje, nažalost, vjeruje. Naime, nema ništa loše u tome da aktualni predsjednik misli kako bi bio bolji predsjednik nego što bi to mogao biti general Ante Gotovina, možda je to i istina? Međutim, sporno je kada Josipović tvrdi da je Gotovina dobar general, ali da bi kao političar, u slobodnom prijevodu, propao, što, je dakako, glupost. Uostalom, general Gotovina je prošao puno teži put od Ive Josipovića i uspio.

Naime, i prvi hrvatski predsjednik bio je general, dakako, Franjo Tuđman, a kao predsjednik bio je barem dvjesto posto uspješniji od Josipovića. Drugo, rezonom aktualnog vladara Pantovčaka Gotovina je dobar samo za umiranje, bio je dobar da bi branio zemlju dok je ratna kukavica, dakle, Josipović, skakutala, pjevušila i svirala po Zagrebu. Zašto Josipović nije bio dovoljno dobar da bi branio zemlju, ako je toliko bio dobar Gotovina? Odnosno, zašto Gotovina ne bi mogao biti na čelu države koju je obranio od fašizma ukoliko je to mogao biti Tuđman, ukoliko su predsjednici najmoćnije sile na svijetu, dakle, SAD-a, mogli biti generali poput Washingtona, Granta ili Eisenhouvera? Očito je, kako se izbori približavaju, da se Josipović panično boji za svoju fotelju na Pantovčaku, svjestan je Josipović da Bandić i njemu sličnu nemaju nikakvu šansu kako bi ga ugrozili, no, general Gotovina nešto je posve drugo, u ovom trenutku jedan od heroja Domovinskog rata uvjerljivo je najpopularniji Hrvat, predsjednik to zna, znaju to i režimski mediji, lopovsko-profiterska družba koja će sve učiniti ne bi li ponovno pomogla 'svom' kandidatu, aktualnom ZAMP-ovcu, niski udarci na račun generala koji se čak i ne brani tek su počeli. Zaplet treba očekivati u godini koja nam predstoji i u kojoj bi napokon puno toga moglo biti jasnije.

Zar nije logičan put generala Gotovine da nakon velikog obola u antifašističkom Domovinskom ratu, nakon što je godinama nedužan sjedio u zatvoru, krene u borbu predsjednika države? Sličan put prošli su, kako smo rekli, mnogi i bili uspješni na tom putu. Može li se biti manje uspješan od Josipovića?

tinolovka-news.com