Josip Šimunić: Nisam uzviknuo tri puta ZA DOM, uzviknuo sam četiri puta!

Josip Šimunić, vatreni Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska vatreni, Joe Šimunić, Hrvatska, Joe Šimunić, peticija, Joe Šimunić, pismo, Dalibor Ravić, Mija Martina Barbarić, Josip Šimunić, miljenko stojić, kolumna, Josip Šimunić, kraj karijere, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, kazna, FIFA, žalba, odvjetnici, Josip Šimunić, hrvatski branitelji, UEFA, pismo, Josip Šimunić, Općina Široki Brijeg, GNK Dinamo Zagreb, Josip Šimunić, peticija, Josip Šimunić, kazna, UEFA, Josip Šimunić, FIFA, žalba, FIFA, Josip Šimunić, Josip Šimunić, FIFA, kazna, HAZ Kralj Tomislav, Josip Šimunić, FIFA, priopćenje, Hrvatske akademske zajednice, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Josip Šimunić, žalba, FIFA, Josip Šimunić, krivnja, bujica, Josip Šimunić, Joe Šimunić, pozdrav, za dom spremni, Josip Šimunić, pismo, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, Moja voljena Hrvatska, film, Josip Šimunić, Josip Šimunić, za dom
reviše je toga nelogično običnom čovjeku koji nije studirao pravo, u najmanju je ruku čudno. Pitam se je li moguće da sudstvo radi za privatne medijske tvrtke? Ne, nikoga još ne optužujem, već mi je jako čudno da prvo presude dostave medijima pa onda optuženima i njihovim odvjetnicima. Nadalje mi nije jasna žalba tužiteljstva i prihvaćanje od strane suda, kakve veze ima koja je to bila utakmica, oni obrazlažu da je to zbog toga što je bila odlučujuća utakmica. Kakve to ima veze s pravom, tvrde da je taj pozdrav simbol službenog pozdrava za vrijeme NDH, žele li reći da ne priznaju legalne postrojbe iz Domovinskoga rata koji su taj pozdrav službeno koristili ili možda i njih žele proglasiti fašistima? Žele li reći da su svi ti mladi ljudi koji su poginuli u Domovinskom ratu, a nosili su na rukavima znak "ZA DOM SPREMNI" poginuli zbog rasističke ideologije, prijezira prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti ili su poginuli u obrani domovine od srpskog agresora?" pita se Joe Šimunić, suočen s novim odlukama Visokog upravnog suda koji je prihvatio žalbu državnog odvjetništva te je zaključeno da je Josip Šimunić preblago kažnjen zbog pozdrava "Za Dom spremni".

Za Croportal Šimunić je dodao:

Koliko je meni poznato, već su neke presude vezane za ovaj pozdrav oslobađajućeg karaktera pa se pitam zašto u mojem slučaju postoje dva različita sudska aršina? Tek sada se otvaraju mnoga pitanja koja, vjerujem, nemaju veze s pravom, ali ni sa mnom, već koriste situaciju za nešto drugo što se nadam da ćemo uskoro i saznati.
Mogu još samo reći da ako je ovo istina što su se mediji raspisali, tužiteljstvo i sud moraju pregledati svoju dioptriju jer ja nisam uzviknuo tri, već sam uzviknuo četiri puta "ZA DOM", što svatko kome oči služe za gledanje može provjeriti. Kakva je razlika uzviknuti četiri ili tri puta ja doista ne znam i zašto njima odgovara da sam uzviknuo tri puta, iako to nije točno", komentira Šimunić te zaključuje:

"Ne mogu a da se ne zapitam kakve li slučajnosti tajminga tih odluka i ovakvog plasiranja u javnost baš sada uoči obilježavanja obljetnice Bleiburške tragedije, najvećeg stratišta hrvatskog naroda i sada kada su u punom jeku pripreme za EURO. Kada se prisjetimo tko je započeo ovu hajku i kada sagledamo nelogičnosti i neistine onih koji me optužuju, teško da me se može razuvjeriti da ovo ima više veze s politikom nego s pravom. Više o svemu vam mogu reći kada ja i moji odvjetnici vidimo te odluke suda, ako nam ih ne dostave, zamolit ćemo njihove suradnike (u ovom slučaju određene medije) da nam ih posude", rekao je za Croportal Joe Šimunić.