JOŠ JEDAN MAMIĆEV JATAK PRIZNAO Igor Krota prihvatio svoj dio krivice za izvlačenje novca iz Dinama

Igor Krota Zdravko Mamić

Nakon Nikkyja Arthura Vuksana, Igor Krota je drugi od sedmorice osumnjičenih koji je priznao krivnju za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama.

“Htio bih dati iskaz o krivnji”, izgovorio je jutros Igor Krota, jedan od sedmero osumnjičenih na suđenju braći Mamić i ostalima za izvlačenje najmanje 144 milijuna nekadašnjih kuna iz Dinama.

“Osjećam se krivim za sve što mi se iz optužnice stavlja na teret. Ne želim iznositi daljnju obranu i ne želim odgovarati na pitanja. Nije ništa sporno od navoda koji mi se stavljaju na teret, želim da se ovaj postupak što prije riješi”, dodao je Krota.

Konzultirao se, kaže, s odvjetnikom. Nakon Nikkyja Arthura Vuksana, Krota je drugi koji je priznao krivnju za izvlačenje novca iz Dinama.
“S obzirom na priznanje Igora Krote, predlažem da se kazneni postupak u odnosu na optuženog Krotu razdvoji”, kazao je potom tužitelj Sven Mišković, a Krotin branitelj s time se složio.Postupak je potom i razdvojen, a Krota je napustio sudnicu, potapšavši Damira Vrbanovića po ramenu u prolazu.

Pojasnimo, Krota se nije nagodio, nego je priznao krivnju pa će u zasebnom postupku biti odlučeno o visini kazne. Kako je u razgovoru s novinarima na sudskom hodniku Krota objasnio, kazneni je proces protiv njega i ostalih započeo prije osam godina, u studenome 2015. su bila uhićenja, pa samo želi sve što prije okončati, “otići doma i zatvoriti knjigu”. Ispitano je, podsjetio je, tek 11 svjedoka od njih 240.

“Ne želim i sa 70 godina dolaziti tu”, dodao je, piše Večernji list.