VIDEO  Jezivi snimak roba pronađenog u Hrvatskoj

rob

... već ranije javljali na našem portalu. Nad njim se romska obitelj, točnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesretnog čovjeka zaprepastila je regiju, piše Vijesti.hr.

Kako pišu hrvatski mediji, kad je pronađen u kanalu jedva je davao znake života, a druga romska obitelj je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, prebijen i neuhranjen Ćulafić je zadržan je u Karlovačkoj općoj bolnici. Sada je objavljen i snimak ovog napaćenog čovjeka, na kom s evidi koliko je izmučen.

Ćulafić je svaki dio imanja na kojem su ga držali kao roba morao da održava za za komadić kruha i nekoliko cigareta. Nevjerojatno, ali istinito da je u 2017. godini, u Europi, nadomak Zagreba - Rasim bio rob.

Otac i trojica sinova brutalno su ga mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu polivali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima.

Čak su i cirkuske životinje imale bolje uvjete života od nesretnog Rasima. U Draganiću niko nema hrabrosti da javno govori. Ipak, bez navođenja identiteta žele da razgovaraju.

Policija je više puta bila na imanju ove romske obitelji koja, tvrde da maltretiraju cijeli kraj. Truju im pse i prijete ubojstvima. Više puta su sve, kažu, prijavljivali policiji.