'Je li to govorio onaj Mesić koji pjeva ustaške pjesme?'

Stipe Mesić, stjepan mesić, hera, hv, stjepan mesić, Boris Tadić, stjepan mesić
"Recite vi meni, je li to govorio onaj Mesić koji u Australiji pjeva ustaške pjesme s ustašama, ili je to onaj Mesić koji plače nad ustaškim žrtvama u Jasenovcu!?", kratko je komentirao Antun Vrdoljak za Novi list.

Podsjetimo, Stjepan Mesić je u Jasenovcu rekao kako serijal o Titu "servira navodnu istinu koja antifašizam svrstava u kategoriju zločina, a vođu antifašističke borbe, Hrvata Josipa Broza Tita, portretira kao beskrupuloznog karijeristu".

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić je pak kazao da je dobro čuti da je u svojoj kritici javnog tretmana antifašističkih tema Mesić kao pozitivan primjer izdvojio upravo dramsku seriju koja se sada prikazuje na HTV-u – 'Nepokoreni grad'.

"Treba podsjetiti i da je nedavno išao ciklus antifašističkog filma, s nekim od najznačajnijih djela toga žanra. Mogu potvrditi da je aktualna serija o Josipu Brozu Titu iznjedrila i oštra reagiranja, čak i upite i protivljenja zašto se uopće emitira. Jasno je, dakle, da je to složen zadatak za svakog autora, bez obzira na znanje i iskustvo", komentirao je Družijanić.