VIDEO  Jako nevrijeme u Dalmaciji, avion nije uspio sletjeti u Split

Split
Dalmacija Danas

Grmljavinsko nevrijeme je oko 16 sati zahvatilo šire splitsko područje, javljaju lokalni mediji. Došlo je do teških problema u prometu - ceste su pod vodom, a avion Croatia Airlinesa koji je letio iz Münchena u Split zbog nevremena nije uspio sletjeti.

Dalmacija danas piše da je kiše palo na trogirskom području, na Čiovu i na Šolti. Tamo je u manje od sat vremena palo 20 ili više litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je mjestimičnih bujica. Nevrijeme je donijelo probleme putnicima zrakoplova Croatia Airlinesa koji je u 14:25 krenuo iz Münchena. 

Sadržaj se učitava...

Naime, zbog jakog grmljavinskog nevremena na splitskom području, avion je prvo kružio oko otoka Visa, da bi potom otišao prema Zadru gdje su putnici i sletjeli. Nevrijeme je do 18 sati napustilo splitsko područje te je zahvatilo imotsko područje i jug Dalmacije. Međutim, nastavak jačih pljuskova očekuje se i večeras. 

Ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom tijekom petka premješta se preko Jadrana. Njenim prolaskom jugo okreće na tramontanu uz manje osvježenje. Prolazak fronte u popodnevnim satima odvija se preko srednje Dalmacije, dijelove BiH, sve do središnje Slavonije. Preko vikenda se u Dalmaciji očekuje stabilnije vrijeme.