Izbori su pred vratima...Milorad Pupovac najavljuje dolazak u „Kolonu sjećanja“!

Sada već tradicionalno u pravilnim vremenskim razmacima etnobiznismen i Srbin po zanimanju, Milorad Pupovac zaziva svoje pojavljivanje u „Koloni sjećanja" što u pravilu znači da su nam parlamentarni izbori pred vratima. Plačnim glasom dok mu podrhtava donja usnica progovara o vassrpskoj ugroženosti na ovim prostorima, nabraja kako bi se rado pojavio u „Koloni sjećanja" u Vukovaru pod uvjetom da ga pozovu svi relevantni čimbenici. Vjerujem da očekuje poziv od premijera Andreja Plenkovića pa do sisačkog biskupa Vlade Košića.

Njegova takva i ustaljena retorika poslijeratnog huškača u konačnici nije različita od ratnog huškača i njegovog političkog mentora Vojislava Stanimirovića. Njegove drhtave riječi ga ne aboliraju od odgovornosti zašto je srpsku zajednicu u Hrvatskoj pretvorio u mašineriju koja služi njemu i SDSS-u za političko podkusurivanje u dnevno političke svrhe kao što ni dodavanje jednog slova S u ime njegovog SDSS-a nije tu stranku aboliralo od zločinačke odgovornosti tijekom agresije na RH devedesetih godina prošlog stoljeća, a posebice na tada okupiranim područjima.

Najoštrije osuđujemo pokušaj narušavanja dostojanstva svih stradalnika Domovinskog rata, svih obitelji poginulih i nestalih kroz blasfemiju svih pozitivnih događanja putem kojih oni i mi pokušavamo sačuvati pozitivne vrijednosti proistekle iz njihove žrtve, pravednog i obrambenog Domovinskog rata kao i istinu o svim ne tako davnim zločinima od koje nećemo i ne smijemo odustati.

Milorad Pupovac kao samozvani predstavnik svih Srba u Hrvatskoj dobrodošao je u „Kolonu sjećanja" samo kada bude dokazao da je srpski Willy Brandt. Neka ničice padne podno bilo kojeg spomen obilježja brojnih masovnih grobnica u Hrvatskoj i ispriča se u svoje i ime svih koji su na bilo koji način doprinijeli stradanju i patnji Hrvata u Domovinskom ratu. Bez takvog čina svako njegovo pojavljivanje u „Koloni sjećanja" ili nekom drugom sličnom događanju smatrat ćemo provokacijom i neprijateljskim činom te ćemo na njega znati adekvatno odgovoriti.

Desno.hr