Ivica Todorić se predao policiji

Ivica Todorić
Hrvatska policija zaprimila je, javljaju, obavijest da je u 9:04 po lokalnom vremenu pozvan u Charring Cross u Londonu. U toj policijskoj stanici navodno je aktiviran Europski uhidbeni nalog, odnosno, Ivica Todorić je uhićen.

Izvori N1 pritom tvrde da se sam predao, odnosno da je dobrovoljno došao, što je u skladu s informacijama koje su posljednjih dana curile u medije. Prema tim dosad nepotvrđenim tezama, Todorić se predao na savjet svojih odvjetnika koji će, prema tim teorijama, odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

Nacional je, podsjećamo, danas objavio informaciju kako hrvatske vlasti navodno znaju gdje se u Londonu nalazi Todorić, te da su o svemu izvijestili britansku policiju.

Do informacije gdje se nalazi Ivica Todorić, hrvatske vlasti došle su prisluškivanjem razgovora Todorića i njegovih suradnika, rekao je novinar Nacionala Boris Bilas u jutrošnjem istupu na N1. Za Todorićem je prije pet dana raspisan Europski uhidbeni nalog, Europol ga je uvrstio na listu najtraženijih bjegunaca.

Tjedan dana prije za njim je izdana crvena tjeralica koja vrijedi u 186 zemalja koje su članice Interpola od kojih je, dakle, Hrvatska zatražila Todorićevo uhićenje i izručenje.

Nešto prije 13.30 MUP je na svojim stranicama potvrdio vijest o uhićenju.