IVAN TANTA POVUKAO IZJAVU Sjetio se da je ipak recenzirao knjigu rektoru Zoranu Tomiću

Zoran Tomić
Hercegovina.info

Nakon što je Telegram.hr jučer objavio da je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić u svojoj knjizi navodio brojne recenzente bez njihova znanja, danas je profesor iz Dubrovnika povukao izjavu.  

Telegram je svoj tekst temeljio na izjavi profesora Ivana Tante s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku koji im je prethodno rekao kako nije recenzent, da bi kasnije tvrdio suprotno. . 

"Nekoliko sati nakon objave ovoga teksta, javio nam se profesor Tanta i kazao kako je shvatio da je ipak recenzirao navedenu knjigu", objavio je Telegram.

Podsjetimo profesor Tanta jučer na direktno pitanje Telegrama je li recenzirao Tomićevu knjigu, nedvosmisleno odgovorio: “Nisam”. U podužem razgovoru, Tanta je ispričao kako je Tomiću nekoć recenzirao neke od njegovih knjiga. “On bi mi ih poslao, ja bih pročitao, napisao recenziju i to bi bilo objavljeno. No, ovo niti sam dobio na recenziju niti sam recenzirao”, kazao je pa dodao: “Ja ne znam zašto se ovdje nalazi i moje ime”.

Novinare Telegrama zanimalo je kako je uopće doznao da je naveden među recenzentima knjige koju nije recenzirao.

“Knjiga mi je stigla od Tomića na adresu i tako sam doznao. Od pročelnika svog Odjela u Dubrovniku, kolege Brautovića, tražio sam Tomićev broj. Nastojao sam doći do njega nekoliko puta, međutim nisam uspio ostvariti kontakt s njim i odustao sam. Žao mi je, volio bih dobiti njegovo objašnjenje, možda je riječ o čistoj zabuni”, rekao je s jasnim prizvukom ironije.

Profesor Tanta dodao je kako je od još nekolicine navedenih recenzenata čuo da nisu pisali recenzije za ovu Tomićevu knjigu. Neki su se, kako je čuo, i posvađali. Danas nova priča, a sutra bi mogla opet biti.