IMOTSKI Mladić koji je teško ozlijedio uzvanika na svadbi rasplakao se pred sucem i poslao poruku ozlijeđenom

Imotski crkva svetog Ante
Nikola Vilic/CROPIX

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na jedomjesečno "hlađenje" iza rešetaka splitskog zatvora 20-godišnjeg komercijalistu Marka K. iz Omiša koji je prošlog petka, nakon sukoba s 27-godišnjim Sunajem D. iz Imotskog, uhićen i priveden zbog teškog nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Obojica mladića su tog dana bili uzvanici na svadbi sa mladoženjine strane. Marko mu je prvi rođak, a Sunaj je brat mladoženjinog kuma, no do kobnog događaja ispred crkve u Ulici Vladimira Nazora nisu se nikad prije vidjeli, prenosi Slobodna Dalmacija.

Službena verzija sukoba kaže da je Marko bio na svadbi sa svojom djevojkom, stranom državljankom, te je u jednom trenutku njima nepoznata osoba počela nešto dobacivati djevojci. On je kazao tom mladiću da se makne, no ovaj je nastavio sa svojim neugodnim komentarima pa je došlo do naguravanja. U jednom trenutku, Marko nogom u glavu udara Sunaja koji pada i udara glavom o pod.

U svojoj obrani pred zamjenicom Opoćinskog državnog odvjetnika uhićeni mladić, koji je nakon sukoba otišao i sakrio se u kući svoje bake gdje ga je policija i pronašla u subotu oko 5.30 sati, je priznao da je nogom u glavu udario njemu nepoznatog muškarca, no da mu nije nipošto bila namjera da ga ozlijedi već ga je samo hito odmaknuti od sebe i zaštititi svoju djevojku s kojom je, prije par mjeseci dobio dijete.

Tog su se dana okupili sa ostalim uzvanicima u jednoj kući preko puta crkve te mu je oko 19 sati nestalo cigareta pa se sa djevojkom uputio prema pedesetak metara udaljenoj trgovini "Studenca". Po povratku prema uzvanicima mimoišli su se sa Sunajem kojeg je tada prvi put vidio i za kojeg je tek kasnije saznao tko je te još jednim nepoznatim muškarcem. Nakon što su prošli pet metara, Sunaj je doviknuo da mu je "dobra mala" i da bi je on hvatao. Marko mu je rekao da ponovi to te su stali jedan nasuprot drugog.

- Počeo je govoriti da je on Šiptar i da će mi pobiti sve i je... sve što mi je drago. U jednom me je trenutku udario šakom u desno rame, a ovaj nepoznati muškarac je stao između nas pokušavajući primiriti situaciju. Uhvatio sam Sunaja rukom za košulju, a on je rekao kako sam je sada isprljao i da ću je lizati. Tad je tom muškarcu rekao: "Ajmo ih pribiti". Kad su krenuli prema nama, zamahnuo sam lijevom nogom, bio sam obuven u cipele tzv. "špicoke". Htio sam ga pogoditi u prsa da ga udaljim od sebe. No, udario sam ga u bradu i on je pao na leđa na beton - kazao je osumnjičeni Omišanin u svojoj obrani.

Kazao je i da te večeri nije ništa pio kao i da nikad nije trenirao nikakve borilačke sportove već samo nogomet. Kad je Sunaj pao na pod, njemu nepoznati muškarac mu je kazao da se makne i ode, da će on sve riješiti pa je to i napravio. Rođak ga je potjerao s vjenčanja te je otišao u bakinu kuću i čekao da policija dođe po njega. Istaknuo je još jednom da ga nije htio ozlijediti već odmaknuti od sebe i da moli Boga da ozlijeđeni mladić bude dobro. Pred sucem istrage se, doznajemo, rasplakao te je još jednom izrazio veliko žaljenje i kajanje zbog svega što se odigralo.

Ozlijeđeni je mladić prebačen u splitsku bolnicu, podvrgnut je operativnom zahvatu i po posljednjim informacijama stanje mu se popravlja. Nakon što je ispitan Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svjedoka odnosno djevojku okrivljenika, dok u odnosu na druga dva svjedoka prijedlog nije prihvaćen pa je ODO podnijelo žalbu na rješenje suca istrage.