IMOTSKA OPORBA UPOZORAVA: Vlast koja nema vizije i znanja mora se promjeniti

Imotski, hsp
...predstavili novu kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Maru Gadžo (HSP)
Na današnjoj konferenciji za medije koju su održali vijećnici Gradskog vijeća iz redova Nezavisne liste Ivice Kukavice, HSP-a i HSLS-a predstavili su javnosti kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Maru Gadžo (HSP). Mara Gadžo je po struci dipl.ekonomist, studij je završila među prvima u generaciji i stekla bogato iskustvo u komercijali, a trenutno zaposlena kao voditeljica poslovnice TAKKO FASHION.HR. Oporbenjaci tvrde da sa svojom novom kandidatkinjom za zamjenicu nude mladost, energiju i stručnost. Kritizirali su protekli mandat aktualne HDZ-ove vlasti u gradu Imotskom te istaknuli poražavajuće gospodarske rezultate, netransparentnost i nedostatak vizije i znanja za upravljanje Gradom.

Ivica Kukavica, nezavisni kandidat za imotskog gradonačelnika upozorio je na kršenje Statuta Grada: „Kako je moguće da Grad Imotski na obljetnicu pogibije Josipa Jovića, našeg heroja Domovinskog rata, kao izaslanike pošalje dužnosnike HDZ-a umjesto legalno izabranih osoba koje predstavljaju Grad? Žalosno je da se ime Josipa Jovića koristi za prikupljanje sitnih političkih poena - kaže Kukavica. Žalostan je Kukavica zbog toga što je Grad Imotski prošle godine ignorirao poziv Grada Vukovara za obilježavanje pogibije Velimira Đereka koji je poginuo braneći Vukovar. - Ni na mail nisu odgovorili. Građani će znati prepoznati pokušaje manipulacije i kazniti takvo ponašanje na izborima - zaključio je Kukavica.

Govoreći o proteklom mandatu gradonačelnika Ante Đuzela i vladajuće većine Maja Vican (HSLS) upozorila je katastrofalan odnos vlasti prema potrebama građana. Brojna pitanja građana nisu dobila odgovore. Ni mi kao vijećnici, nažalost, nemamo pravi uvid u stanje, kaže Maja Vican i dodaje: „Protekli mandat obilježio je nerad, nesposobnost i netransparentnost. Grad treba položiti račun svojim građanima na uvid. Žalosno je da na zadnju sjednicu ovog saziva GV gradonačelnik nije niti došao, a kamoli podnio financijsko izvješće. To dovoljno govori o odnosu vlasti prema građanima." Umjesto dosadašnje prakse Maja Vican predlaže izradu strategije razvoja Grada, a što se može napraviti samo na osnovi temeljite revizije gradskih rashoda. - Zato mi kao pobjednička opcija nudimo zakonito, stručno i racionalno upravljanje Gradom, i to će ljudi prepoznati - zaključila je Maja Vican.

Konferenciju za medije kandidati Nezavisne liste Ivice Kukavice, HSP-a i HSLS-a zaključili su u optimističnom tonu, uvjereni u pobjedu koju, kako kažu, temelje na iskrenoj podršci koju dobivaju od građana.