HSP Imotski: Do kada će državne institucije seliti iz Imotskog?

hsp, Imotski
...da nema ni praktične ni ekonomske logike da se sjedište granične policije koje pokriva i područje Imotske krajine stacionira u Trilju.

Puno nam je prihvatljivija činjenica da Imoćani rade na svom teritoriju i pokrivaju granične prijelaze iz čisto praktičnih razloga u smanjenju troškova potrebnih za normalno funkcioniranje graničnih prijelaza, jer Imoćanima je najveća udaljenost do graničnog prijelaza 15 km, dok sadašnji zaposleni mahom s područja Trilja putuju u nekim situacijama i do 40 km.

Gdje je tu ekonomska računica za ovakvo postupanje i gdje bi u konačnici trebali raditi Imoćani, ako ne u Imotskom. U Imotskom je svako radno mjesto bitno. Svako radno mjesto znači jednu obitelj više u Imotskom. Ako znamo da se u Imotskom događa egzodus Hrvata, tim više nas zabrinjava informacija da će ovo ostati kao trajno stanje i da će se dodatno pogoršati.

Kad smo trebali stati na branik Domovine bili smo prvi, a danas smo nažalost opet prvi u iseljavanju.

Apeliramo na Vladu RH i na sve ostale razine vlasti da konačno učine i poduzmu korake kako Imotski, nakon suda, rodilišta, dobrog dijela javne uprave, itd.. ne ostane i grad bez policije. Obećanja smo se naslušali, očekujemo konkretne poteze, i to poteze koji neće biti u svrhu predizborne kampanje za lokalne izbore.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Podružnica Imotski
Ranko Topić, predsjednik