HSP AS: Degradacija hrvatskih praznika i blagdana od strane Kauflanda!

Pero Ćorić, HSP AS H, Pero Ćorić, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, Kaufland, HSP AS H, ikona, HSP AS H, hsp ante starčević, Pero Ćorić, Pero Ćorić, Tomo Medved, HSP AS H

Posljednji u nizu takvih primjera je sutrašnje obilježavanje njemačkog državnog praznika Dana ujedinjenja Njemačke prilikom kojeg trgovački lanac Kaufland svojim djelatnicima daje slobodan dan, a kupcima ostavlja poruku za razumijevanjem što ne rade.
Na naš upit o razlogu uvođenja neradnog dana dobili smo odgovor kako je Uprava Kauflanda taj dan proglasila Danom djelatnika. Apsolutno poštujemo odluku ove značajne njemačke tvrtke da obilježava jedan od najvažnijih datuma povijesti svoje zemlje, no ostaje sporno što se jednako tako ne odnosi i prema nacionalnim blagdanima Hrvatske, zemlje u kojoj su Hrvati prošle godine u njihovim trgovačkim centrima potrošili više od 3,4 milijarde kuna!

Koristim ovu prigodu da građanima Njemačke čestitam njihov dan, ali ovim putem pozivam Upravu Kauflanda i sve nadležne da se očituju zašto hrvatskim djelatnicama i djelatnicima ne omogućava da na isti način obilježe hrvatski nacionalni Dan državnosti ili kršćanski blagdan Tijelovo. Na te dane Kaufland radi u velikim trgovačkim centrima cjelodnevno, a u manjima skraćeno.

Ovim i nizom drugih primjera poput različitih kamatnih stopa u stranim bankama u odnosu na banke-kćeri u Hrvatskoj ili različite kvalitete prehrambenih proizvoda u razvijenijim zemljama u EU u odnosu na RH, velike korporacije bankarskog i trgovačkog sektora navode nas da se zapitamo da li je Hrvatska danas zaista slučajna država gdje se poštuju propisi i regule europskih moćnika, a Hrvatsku se vidi tek kao neiscrpnu bazu za provođenje kolonijalističkih politika.