DETALJI TRAGEDIJE U SPLITU Radnici je kanta upala u pres kontejner, pa ju je pokušala izvaditi

Kaufland Split
Veljko Martinović/Dalmatinski portal

Još nema nikakvih službenih informacija nakon tragične nesreće koja se sinoć dogodila u prodajnom centru Kaufland u Splitu. Smrtno je stradala 50-godišnja Splićanka koja je radila kao čistačica.

Kako neslužbeno doznaje dalmatinskiportal, u pres kontejner joj je upala kanta, pokušala ju je izvaditi, no u jednom trenutku senzor je uključio stroj koji se se aktivirao i prikliještio joj noge.

Iz pres kontejnera su je izvlačili vatrogasci. Nažalost, preminula je ubrzo nakon što su je uspjeli osloboditi.

Na mjestu nesreće sinoć je očevid obavio zamjenik državnog odvjetnika, a bio je tamo i inspektor zaštite na radu. DORH je kratko izvijestio o poduzetom ne navodeći u priopćenju što se konkretno dogodilo. Naveli su tek da se radna nesreća dogodila oko 23.50 u skladištu trgovačkog društva u Splitu. Ništa konkretniji nije bio ni Državni inspektorat koji je izvijestio kako je inspekcijski nadzor u tijeku i kako prije okončanja istog ne mogu komentirati okolnosti događaja.

Pitali smo i Upravu Kauflanda o tragediji. Odgovorili su kako su duboko potreseni događajem. Izrazili su najdublju i najiskreniju sućut obitelji i prijateljima stradale kolegice. Pružit će obitelji svu potrebnu podršku.