Hrvatski Telekom novi opskrbljivač električnom energijom

ht, dobili dozvolu, opskrba električnom energijom, Hrvatska, otpuštanje radnika, Hrvatski Telekom
Nakon što su nedavno dobili dozvolu za obavljanje djelatnosti opskrbe električnom energijom HTkreće u tržišno natjecanje s konkurentima. Kako najavljuju u svom priopćenju, nove korisnike očekuju brojne pogodnosti, a kao najvažniju ističu naravno cijenu struje. Ona bi za građane trebala biti oko 5% jeftinija, a za poslovne korisnike i do 30% jeftinija u odnosu na dominantnog opskrbljivača električnom energijom.

Osim povoljnije cijene električne energije, korisnicima se neće naplaćivati fiksna naknada za opskrbu električnom energijom koja za građane iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna mjesečno.

Nadalje, HT je za nove korisnike pripremio i bonus dobrodošlice, a dodatne pogodnosti ostvaruju svi koji uslugu ugovore do 31.12.2013. Bonus za privatne korisnike iznosit će 300 kuna, a za poslovne korisnike 575 kuna raspodijeljenih na nekoliko računa.

Dalje, u priopćenju stoji sljedeće:

"Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom sva kućanstva koja se prijave do 31. prosinca 2013., uštedjet će prve godine čak do 26 posto, u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača. U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11% svake sljedeće godine. Kod poslovnih korisnika uštede su još veće, te one iznose 30% prve godine, odnosno 22% svake sljedeće godine u odnosu na uslugu dominantnog opskrbljivača. Točan iznos uštede korisnik može izračunati uz pomoć on-line kalkulatora dostupnog na web stranici hrvatskitelekom.hr"

Na kraju je važno reći kako korisnik nije dužan potpisati ugovornu obvezu da bi ostvario najbolje cijene i slobodan je u bilo kojem trenutku promijeniti opskrbljivača.