HRVATSKA UZ PETRINJU Iz cijele zemlje daju Petrinjcima smještaj, javio se i Dejan Lovren

Snažan potres magnitude 6.3 pogodio je danas Hrvatsku. Epicentar potresa zabilježen je na dubini od 2 kilometra kod Petrinje, odnosno 12 kilometara od Siska i 44 kilometra od Zagreba. U potresu je život izgubila jedna djevojčica, a brojni Petrinjci su ostali bez svojih domova.

MUP Republike Hrvatske ukinuo je međužupanijske propusnice koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Cijela Hrvatska danas se suosjeća s Petrinjom, Siskom, Zagrebom i njihovim stanovnicima. 

Brojni hotelijeri i ugostitelji iz cijele Hrvatske javljaju se danas putem društvenih mreža nudeći krov nad glavom onima kojima je on sada potreban. 

Među mnogima javio se i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

"Dragi građani Petrinje, za 16 najugroženijih obitelji stavljam na raspolaganje svoj hotel u Novalji. Ukoliko Vam je potreban privremeni smještaj, javite se mom timu na [email protected] ili WhatsApp 099 676 9971 s Vašim podatcima, prednost obitelji imaju s djecom", napisao je Lovren.

Alen Perić iz Zadra želi pomoći ljudima iz Petrinje koji su uslijed razornog potresa ostali bez krova nad glavom.

"Posjedujemo 10 apartmana u Zadru, obiteljima koja imaju malu djecu i ostali su bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatni smještaj dok se ne riješi situacija u Petrinji. Javiti se na broj Alen Perić - 091 3333 501", stoji u objavi.

Jedan Dubrovčanin odlučio je ustupiti svoj stan.

"Ako znate nekoga iz područja postradalih potresom a da su mu uništeni stan ili kuća - nudim besplatno prazni dvosobni opremljeni stan u Dubrovniku dok god im se ne omoguće uvjeti za povratak u svoje domove. Broj mobitela: 095 197 8809 Mail: [email protected]", napisao je Braco Elezović.

Cijela Hrvatska danas je uz one kojima je pomoć itekako potrebna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.