Hrvati znaju reći da im je svaki dan u godini 'petak 13.', evo zašto je danas opravdao svoj zloglasni karakter

Hrvati znaju reći da im je svaki dan u godini 'petak 13.', evo zašto je danas opravdao svoj zloglasni karakter
Petak je mnogima najdraži dan u tjednu jer mnogima počinje neradni vikend i vrijeme za opuštanje. Ipak, danas nije običan petak već zloglasni 'petak trinaesti'.

Onima koji su praznovjerni, on predstavlja dan u kojem osjećaju strah i nesigurnost, iako bi mnogi Hrvati bi onda rekli da im je svaki dan u godini 'petak 13'.

Ovo je prvi petak 13. u ovoj godini, a očekuje nas još jedan, onaj u srpnju.

Evo zašto je taj dan kao takav opravdao svoju 'zloglasnost' u Hrvatskoj.

Hrvatski sabor izglasao je danas ratifikaciju Istanbulske konvencije, što je, sudeći prema većini građana Lijepe naše, dobra stvar. 110 zastupnika glasalo je za ratifikaciju Istanbulske, 30 protiv, a dva su bila suzdržana.

I tako je zloglasni petak postao još zloglasniji zbog čak 14 HDZ-ovaca. Među redovima HDZ-a, točnije onih članova koji su glasali protiv ratifikacije, to su imenom i prezimenom: Milijan Brkić, Ante Babić, Stevo Culej, Ivan Ćelić, Marija Jelkovac, Antun Kliman, Miro Kovač, Tomislav Lipoščak, Davor Lončar, Franjo Lucić, Davor Ivo Stier, Ivan Šipić, Petar Škorić, Miroslav Tuđman.

Prema mnogima, ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić trebalo je smijeniti. Mnogi je Hrvati smatraju prepotentnom jer smatraju da zapravo ona drži glavne konce u vladi Andreja Plenkovića i zataškava probleme u Agrokoru.

Petak trinaesti opravdao je svoj 'crni' karakter i zato što oporba nije uspjela srušiti Martinu Dalić. Ona tako ostaje ministrica u vladi Andreja Plenkovića, odlučio je tako u petak Hrvatski sabor. Protiv oporbene inicijative za izglasavanje nepovjerenja potpredsjednici vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić bilo je 76 zastupnika dok je 'za' nju bio 71 zastupnik.

Inače, inicijativu o smjeni Dalić potpisalo je 37 zastupnika iz šest oporbenih klubova i redova nezavisnih zastupnika. Prozivaju ju zbog 'savjetničke afere' oko posebnog Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koji je, poručivali su u jučerašnjoj saborskoj raspravi, njezin izbor, ali i njezina odgovornost.

Predstavnici Croduxa održali su konferenciju za novinare vezanu za optužbe da je onečišćenje vode u Slavonskom Brodu njihova krivnja.

Oni su, još jednom, demantirali sve takve optužbe.

"Demantiramo sve izjave, krive natpise i nagađanja iznesena putem medija o uzrocima zagađenja pitke vode u Slavonskom Brodu 30. ožujka ove godine", kazali su. Odbacili su i optužbe da su prikrivali istjecanje tekućine iz produktovoda. "Provjerom trase uz državnu cestu primijetili smo manju količinu nepoznate tekućine, imala je miris po benzinu. Istog trenutka alarmirana su sva nadležna tijela i nakon dvadeset minuta došli su vatrogasci, MUP i inspekcija", kažu u Croduxu.

'Mir, mir, mir, nitko nije kriv! Brođani i dalje muku muče s pitkom vodom, a odgovornost nitko ne prihvaća! Pronađi Juru koji je kriv za ovaj problem, neće biti lako, a Slavonci će do tada biti kao izgubljeni putnici u pustinji', naš je komentar na njihovu presicu. Još jedan razlog zašto nam ovaj 'petak trinaesti' nije sjeo.

 

vijeti.hr