Hrvati iz Australije i Novog Zelanda jednoglasno poduprli Milana Bandića

U priopćenju navode kako je Milan Bandić  čovjek koji osjeća puls svog hrvatskog naroda i vjeruje u rad i suradnju svih Hrvata. Ističu da on ne dijeli Hrvate na „naše“ i „vaše“, ne bavi se apsurdnim metaforama „svijetla“ i „tame“, već barata samo činjenicama, a upravo to najviše smeta njegovim političkim protivnicima. Smatraju kako je ovo pravi trenutak i prilika da zajedno izaberemo čovjeka kojemu su dobro Hrvatske i njeni interesi ispred svega.

Isto tako u svome priopćenju navode kako protivnici Milana Bandića nastoje oblatiti njegovo ime te mu podvaljuju svakojake afere samo da mu otežaju kampanju i da mu onemoguće da pobijedi na izborima. 

U svome priopćenju pozvali su sve Hrvatice i Hrvate koji imaju pravo glasa da 10. siječnja izađu na izbore i daju svoj glas predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću.

Priopćenje potpisuju Paul Šarić, predsjednik Ujedinjenih hrvatskih klubova i društva Australije i Novog Zelanda, Tomislav Lerotić, predsjednik Ujedinjenih hrvatskih klubova u NSW-u i Ned Marunčić, predsjednik Croatian Australian Community Council INC.