Hrvati biraju trećeg predsjednika

predsjednički izbori, Milan Bandić, Milan Bandić, uhićenje, uskok, USKOK-ove optužbe, Zagreb, Milan Bandić, Hrvatska zemlja, Milan Bandić, jamčevina, USKOK-ove optužbe, uskok,  izlazak iz Remetinca
Glasovanje traje do 19 sati kada se zatvaraju biračka mjesta, a birači će birati to između nezavisnog kandidata Milana Bandića i kandidata SDP-a Ive Josipovića.

Josipović i Bandić u prvome su krugu između 12 kandidata osvojili najveći broj glasova birača, no manje od potrebnih 50 posto plus jedan glas.

U Hrvatskoj je otvoreno 6550 biračkih mjesta, u inozemstvu birači mogu glasovati u 50 država na 250 biračkih mjesta, a najviše ih je, 124, u Bosni i Hercegovini, a otvorena su i 63 posebna biračka mjesta (zatvori, brodovi) među kojima su i ona za hrvatske vojnike u misijama na Golanu i Kosovu, te u Afganistanu.


DIP će o odazivu birača izvijestiti u 12 i 17 sati, a prve privremene službene rezultate objavit će, kako je najavljeno, u ponoć s nedjelje na ponedjeljak.

Sva događanja u izbornim stožerima, kao i rezultate prvih neslužbenih anketa možete pratiti na net.hr-u. Također, redovito ćemo vas izvještavati direktno iz izbornih stožera s najnovijim reakcijama i izjavama kandidata.

Ekipa portala hercegovina.info Vas poziva da u što većem broju izađete na birališta i da podržimo našeg hercegovca Milana Bandića.