HGSS Pronađeno tijelo djevojčice, a u Opuzenu se traga za muškarcem

HGSS Pronađeno tijelo djevojčice, a u Opuzenu se traga za muškarcem
HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) oglasila se o potrazi za turskom djevojčicom čije je beživotno tijelo pronađeno ranije danas. Kako navode, uz članove Stanice koji se odmah uključuju u potragu, iz različitih dijelova Hrvatske odmah na teren kreću i četiri potražna K9 tima HGSS-a sa psima.

"U dva dana potrage HGSS je koristi svoje različite potražne resurse; sedam kilometara obale i tok rijeke pretražuju pješaci tragači i ronioci, a na vodi se koriste laka plovila", navode.

"Za nestalom djevojčicom od petka su tragali pripadnici Policijske postaje Buje, Riječka specijalna policija, interventna policija iz Pule, ronioci ATJ Lučko, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, Istarski Crveni križ te slovenski policajci i vatrogasci.Tijelo nesretne djevojčice pronađeno je u subotu, oko 12:30 sati", ističu.

"U ovoj potrazi, sudjelovala su četrdeset i tri člana HGSS-a iz Stanica: Istra, Slavonski Brod, Delnice, Ogulin, Karlovac, Gospić, Zadar, Split, Zagreb i Orahovica. Stanica Istra svim službama uključenim u potragu zahvaljuje na vrlo dobroj suradnji", rekli su.

Iz HGSS-a su dodali kako je u tijeku još jedna potražna akcija HGSS-a. Na području Opuzena traga se naime za nestalim muškarcem.