GRMOJA "Uspjeli smo, imamo referendum protiv covid-potvrda i stožerokracije"

GRMOJA "Uspjeli smo, imamo referendum protiv covid-potvrda i stožerokracije"
Dalmatinskiportal.hr

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja rekao je u nedjelju za Hinu kako su prema prvim informacijama s terena uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa te "imaju referendum" protiv covid-potvrda i 'stožerokracije'.

“Još nismo prikupili sve podatke s terena. U danima koji dolaze prikupljat ćemo liste s potpisima od naših volontera pa ćemo u srijedu izići s dodatnim informacijama na konferenciji za novinare”, rekao je Grmoja.

U ponoć je istekao rok za prikupljanje potpise za raspisivanje referenduma kojim ‘mostovci’ traže ukidanje covid-potvrda i “stožerokracije” odnosno da se ovlasti sa Stožera prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom. Za pokretanje referenduma potrebno im je 368.446 potpisa.

Grmoja je zahvalio svim volonterima koji su, kako je kazao, po teškim vremenskim uvjetima uložili i svoje vrijeme i trud.

“To je u konačnici dovelo do pobjede građana Republike Hrvatske. Oni su rekli ‘ne’ korumpiranom stožeru  i diskriminatornim covid potvrdama”, zaključio je ‘mostovac’ Grmoja.