GOVORIO DA RADI U NJEMAČKOJ 24-godišnji Hrvat vjerojatno poginuo na bojištu u Ukrajini

Tomislav Tkalac

24-godišnji Tomislav Tkalac iz Duge Rese prije oko dva tjedna nestao je na području Ukrajine gdje je, kako se pretpostavlja, bio pripadnik ukrajinske vojske. Nema službenih informacija da je Tomislav Tkalac smrtno stradao, kako je objavljeno na Facebooku. On se službeno vodi kao nestala osoba na području Ukrajine.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske potvrdili su za Jutarnji list da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku na području Ukrajine, a u MUP-u je Jutarnji dobio neslužbenu potvrdu da je njegovo ime na popisu nestalih osoba u Ukrajini.

Jutarnji neslužbeno doznaje da je Tomislav Tkalac čak i od najbližih, majke i nekoliko bliskih prijatelja, krio da ide u rat u Ukrajinu te je svima govorio da je na radu u Njemačkoj kako ga ne bi spriječili u naumu. Nekoliko njegovih prijatelja potvrdilo je to, navodeći kako čak ni majka nije znala pravu istinu sve dok joj policija nije pokucala na vrata.

Na Facebook stranici "Memorial - International Volunteers for Ukraine", posvećenoj strancima stradalima u obrani Ukrajine, osvanula je Tomislavova fotografija i rečenica sljedećeg sadržaja: "Molimo vas, pomozite nam da mu odamo počast kako ne bi bio zaboravljen. Naš voljeni hrvatski brat Tomislav Tkalac, koji je kao dragovoljac služio u Ukrajini, poginuo je na bojištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu."