FILMSKE SCENE U ZAGREBU Pritvorenik skokom preko ograde pobjegao pravosudnim policajcima

bijeg iz zatvora ,Zagreb,remetinec
Damir Krajac/CROPIX

Biti pod budnim okom pravosudne policije nije se svidjelo jednom pritvoreniku koji je danas u pola bijela dana iz štićenog kruga odlučio pobjeći. I učinio je to pred očima sedme sile. Naime, oko 15. 48 sati na telefon 192 policija je zaprimila dojavu o osobi u bijegu.

Kako doznaje Jutarnji list, muškarac je brzinom munje pretrčao pedesetak metara do bijele ograde koja dijeli Trg pravde od novog zdanja koje se još uvijek gradi. I dok je on olako preskočio ogradu i zameo svaki trag, pravosudni policajac je dotrčao do ograde te se na nju propeo.

Gledao je lijevo i desno ne bi li u šipražju uočio odbjeglog mladića, ali uzalud. Djelić bijega i same potrage zabilježio je fotoreporter Cropixa.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dojavu zaprimili u 15.48 sati te da se poduzimaju sve aktivnosti iz policijske nadležnosti.

Kako se doznaje, bjegunac od pravde je 33-godišnji državljanin Srbije Radivoje Saša V., koji je pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji.

Uhićen je 7. lipnja ove godine temeljem Europskog uhidbenog naloga i traži ga sud u Trstu, a riječ je o čovjeku o kojem se pisalo da je povezan s kolumbijskim Zaljevskim klanom tzv. Clan del Golfom. Njemu i prijatelju Milanu M. (37) zagrebački je sud odredio ekstradicijski pritvor i od tada se nalaze iza zatvorskih rešetaka Remetinca.

Talijanska policija, inače, objavila je šture podatke o dovršenoj kriminalističkoj akciji te su naveli da ukupno 38 osumnjičenika u pet europskih zemalja terete za pripadanje kriminalnoj grupi koja je od kolumbijskoga klana kupila ukupno 4,3 tone kokaina te ih u 19 zasebnih isporuka dopremila u Europu.

Saši V. se na teret tako stavlja da je prije nekoga remena zaprimio pošiljku od 20 kilograma kokaina, te je tu drogu ukrcao u svoj automobil i predao drugim članovima organizacije. Također, stavlja mu se na teret da je s drugim članovima organizacije dogovarao isporuku nove pošiljke od 300 kilograma kokaina. Kao jedan od razloga da ne treba biti izručen Italiji naveo je da se protiv njega u Hrvatskoj trenutno vodi kazneni postupak zbog silovanja, koji bi onda izručenjem bio prekinut. Milana M.(37), pak, talijanski kriminalisti terete da je od nekoliko osoba u Italiji primio pet kilograma kokaina koje je prevezao do jednoga kamiona te ih tamo ostavio. Talijani njegovu ulogu navodno temelje na snimkama tajnoga praćenja koje je provela tamošnja policija.

Također, čini se da su osobe s kojima je Milan M. snimljen iste one koje je talijanska policija uhitila krajem ožujka u mjestu Bagnaria Arsa kod Udina, kada je zaplijenjeno 93 kilograma kokaina koje su dvojica Zagrepčana Franjo A. (62) i Danijel G. (41) iz kombija sakrivali u žbunje u obližnjoj šumi.

Kao i Radivoje Saša V. i Milan M. je na ispitivanju također porekao optužbe navevši kako je iz novina saznao prije više od mjesec dana da se protiv njega vodi postupak u Italiji te mu je u toj zemlji i postavljena odvjetnica po službenoj dužnosti s kojom je kontaktirao. Rekao je da je bio spreman odazvati se pozivu talijanskoga suda ukoliko bi dobio poziv, no da je umjesto toga bespotrebno uhićen.