DRŽAVA MU MORA ISPLATITI ODŠTETU Zbog lažne optužbe za silovanje u zatvoru proveo 3 mjeseca

Taksist silovanje

Taksist (27) tri je mjeseca proveo u istražnom zatvoru nakon što ga je djevojka (30) lažno optužila da ju je silovao.

Zbog svega što je proživio u zatvoru i javnosti, država mu mora isplatiti 4100 eura odštete, odlučila je u petak sutkinja. Presuda je nepravomoćna i Republika Hrvatska na nju se može žaliti, piše Danica.hr

Riječ je o poznatom slučaju iz rujna 2017. godine o kojem su mediji naveliko pisali. Taksist je tada završio u Remetincu zbog sumnje da je silovao pijanu djevojku. Žrtva je policiji ispričala kako su se te noći upoznali u narodnjačkom klubu te su poslije otišli u njegov automobil.

Prijavila ga je drugi dan za silovanje. Tvrdila je kako ju je muškarac odnio do vozila, napastvovao je, a zatim poderao najlonke i gurao prste u spolovilo. Nakon višemjesečne istrage, ispostavilo se kako to nije točno.

No, muškarac je svejedno bio u istražnom zatvoru 61 dan. Tamo je, kaže, zbog stresa smršavio 17 kilograma te je počeo i piti normabele. Nakon izlaska iz zatvora liječio se na psihijatriji. Županijski sud na koncu je odbacio kaznenu prijavu protiv njega i obustavio istragu.

Sutkinja mu je danas u privatnoj parnici za naknadu štete koju je pokrenuo protiv države dosudila još 900 eura odštete, uz ranije dosuđenih 3200 eura. No, RH se na presudu može žaliti.