DRVENIK Potonuo katamaran nakon što je na njemu izbio požar

požar katamaran Drvenik
Dalmatinski portal

Potonuo je katamaran u akvatoriju Drvenika na kojem je u nedjelju popodne izbio požar, a svih deset osoba koje su u trenutku požara bile na plovilu spašeno je, doznaje se u splitskoj policiji.

"Dojava o požaru stigla je u 13.40, a u tom trenutku se na plovilu nalazilo deset osoba. Vatra je izbila dok se katamaran nalazio između Drvenika Velikog i Krknjaša, u uvali poznatoj kao Plava laguna", rekla je policijska glasnogovornica Antonela Lolić, prenosi Hina.

Svi na vrijeme napustili katamaran

Osobe koje su se nalazile na katamaranu su napustile plovilo i pokušale ugasiti vatru, a u pomoć su im stigli i vatrogasci. Unatoč svemu katamaran je sat vremena kasnije potonuo.

Na mjestu događaja je bila i Pomorska policija. Prema prvim neslužbenim informacijama, uzrok požara bi mogao biti tehnički kvar.

Na katamaranu je bila francuska obitelj

Vlasnik broda koji se zatekao u blizini katamarana za Slobodnu Dalmaciju je rekao kako je na katamaranu bila francuska obitelj sa skiperom i hostesom. Bio im je prvi dan na katamaranu.

"Vidili smo da dimi, ja sam bio s mojom familijom na kupanju s drugim brodom. Došao sam s protupožarnim aparatima u pomoć, skiper je već uzaludno obuzdavao plamen. Vidio sam da nema pomoći, previše je dimilo, pa sam predložio da s dva gumenjaka ljude evakuiramo s broda", ispričao je za dalmatinsku novinu.