DRAMA U ZRAKU Grom udario u avion u kojem su bili vaterpolisti Juga

udar groma, zrakoplov, vaterpolisti Juga
Profimedia/Cropix

Umjesto o sjajnim rezultatima na susretima u Beogradu, vaterpolisti Juga danas su češće pričali o dramatičnom letu iz Beograda prema Tivtu koji je prekinuo udar munje u zrakoplov.

Vratar Antonio Vukojević za Dubrovački vjesnik prepričao je kako je izgledalo tih nekoliko minuta u zrakoplovu koji se našao na meti groma:

"Krenulo je sve tako da je let već na početku kasnio nekih sat vremena, zbog nevremena u Tivtu. Čim smo poletjeli, pilot je upozorio da nas očekuju nevrijeme i jak vjetar. Sve je bilo u redu prvih dvadesetak minuta leta, a onda se dogodio udar groma u krilo. Nakon toga smo nastavili letjeti, uz stvarno nenormalne turbulencije. Valjali smo se s jedne na drugu stranu aviona, a kako je vjetar bio prejak, pilot  je podigao zrakoplov malo više. No, ljudima je dolazila muka, povraćali su, tražili vrećice...Dosta ih je i vrištalo, bila je stvarno panika. Pilot je na kraju odlučio sletjeti u Podgoricu. Veliko olakšanje smo osjetili kad smo se konačno prizemljili", prisjetio se Antonio koji sa suigračima već sutra ujutro opet sjeda u avion. Pitamo ga je li ga nakon svega strah ponovno se odlijepiti od zemlje:

"Ima još malo straha, istina je, ali mi smo sportaši, idemo dalje", zaključio je Jugov vratar.

Direktor kluba Ognjen Kržić za Dubrovniknet je rekao kako nikada nešto slično nije doživio.

"Što ću ti reć’? Znaš koliko sam u životu puta letio, ali ovo što smo jučer doživjeli nikad nisam doživio. Ljudi su povraćali, vrištali, nekontrolirano se dizali sa svojih sjedala i vikali da moraju izać", rekao je.

"Kada je pilot valjda shvatio da se stvar “otela” kontroli, s piste koju smo gotovo dotaknuli se počeo dizao dodajući gas. Podigao se na neku visini i počeli smo kružiti iznad aerodroma, ali nas je cijelo to vrijeme nevrijeme užasno bacalo. Nakon pola sata tog užasa, drndanja i propadanja, počeli smo ponovno slijetati i tada je u zrakoplov udario grom … ma, što ću ti uopće pričat dalje", kazao je direktor dubrovačkog velikana.