DRAMA U SPLITU Turistički brod dug 21 metar udario u Zapadnu obalu pa potonuo

brod,Split,pomorska nesreća
Joško Šušić/CROPIX

U splitskoj policiji na kriminalističkoj obradi nalazi se, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, 44-godišnji A. R., kapetan 21 metar dugog turističkog broda Morska vila koji je u nedjelju u ranim jutarnjim satima oko 2.35 udario u splitsku Zapadnu obalu.

Priveden je zbog sumnje da je vozio pijan i da je tako počinio kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Doznaje se da mu je u krvi izmjeren preko jedan promil alkohola, a za razliku od njega, ostalih troje članova posade koji su alkotestirani nisu bili pod utjecajem alkohla.

"Morska vila" na kojoj se nalazilo 50 putnika od kojih, srećom, nitko nije ozlijeđen, došla je na splitsku Zapadnu obalu iz smjera Čiova odnosno Okruga Gornjeg, a istraga će utvrditi je li još nešto, osim alkohola i krive procjene kapetana, dovelo do udara u rivu.

Svi su putnici sišli s broda na obalu i nitko nije ozlijeđen. Na mjesto događaja su izišli vatrogasci, djelatnici Lučke kapetanije i policijski službenici. U tijeku je očevid od strane Lučke kapetanije, potvrđuje policija.

Isto tako, obzirom da je udario u benzinsku crpku, a veliki je pomorski promet na tom dijelu jer se jahte i brodovi moraju opskrbljivati gorivom, doznaje se da će vrlo brzo biti organizirano vađenje broda.