Dr.sc Mate Brstilo također odbio poziv premijera Z.Milanovića

Pismo Dr.sc Mate Brstila pročitajte u cijelosti:

Brstilo odgovara na poziv na središnju proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Pismo prenosimo u cijelosti.

'Poštovani,

Uz zahvalu na Vašem pozivu i ukazanoj mi časti da sudjelujem na domjenku i središnjoj svečanosti u prigodi pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji u nedjelju 30. lipnja 2013.godine, nažalost Vaš poziv neću moći prihvatiti.

Naime, kao jedan od pregovarača Republike Hrvatske sa Europskom unijom, neugodno sam zatečen i pogođen (kao i većina građana hrvatske), posljednjim zbivanjima oko pokušaja izmjene već prihvaćenog Europskog uhidbenog naloga, a sve u svrhu zaštite osobe koja bi za svoja nedjela pred zakonom trebala odgovarati, a čime bi hrvatska vlast napokon bila spremna izraziti političku volju i stvarno se suočiti sa zločinima s kojima do sada nije bila spremna suočiti se - onim komunističkim, sukladno Europskom duhu i rezolucijama.

Navedeni čin u meni ne samo kao građaninu ove države, već kao i jednom od ponosnih pregovarača Republike Hrvatske sa Europskom unijom, predstavlja sramotan čin pokušaja obmane, ne samo onih koji su u presudnim danima naše povijesti čvrsto stajali uz nas, već i izigravanje preuzetih obveza od buduće zajednice.

Napokon, skandalozna izjava predsjednika Vlade kako je crkva ta koja je podržavala zločine i zločince, podsjeća na ne tako davna vremena kada je Crkva u Hrvatskoj (i kler i vjernici) bila proganjana i stigmatizirana kao ustašoidna i zločinačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga, svojom bi nazočnošću središnjoj proslavi povijesnog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, pogazio ne samo svoje dostojanstvo građanina i katolika, već i svoj ponos što sam imao rijetku čast biti članom najužeg pregovaračkog tima Republike Hrvatske.

Uz zahvalu, ostajem s poštovanjem

Dr. sc. Mate Brstilo

izvor : braniteljski-portal.hr