DOŠLI U ZATVOR Predala se dva bjegunca koje je policija tražila zbog ranjavanja u Splitu

Zatvor rešetke ruke
Ilustracija

U splitski zatvor predala su se dvojica bjegunaca, Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42) koje splitska sumnjiči za nedavno ozljeđivanje Josipa Čubelića (36) u Splitu, a protiv njih je podnesena kaznena prijava, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.  

Policija je u ponedjeljak priopćila da su u nedjelju, 4. lipnja, u poslijepodnevnim satima, u Zatvor u Splitu pristupila dva muškarca, oba hrvatski državljani, za kojima se tragalo, prenosi Hina.

Protiv njih je ranije nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su ostvarili obilježje kaznenog djela Ubojstva u pokušaju 11. travnja ove godine na području Splita, te im je određen istražni zatvor, naveli su u policiji.

Ubojstvo u pokušaju se dogodilo početkom travnja oko 15,50 sati u gradskom kvartu Skalice, u središtu Splita blizu osnovne škole i dječjeg vrtića.

Na Čubelića, koji je tamo došao na prethodno dogovoreni sastanak, pucano je iz pištolja kalibra 9 mm, a tom prilikom je zadobio prostrijelnu ozljedu potkoljenice. Za vrijeme napada je na sebi imao pancirku i pištolj. Policija je imala snimku napada s nadzorne kamere. 

Čubelić je od prije poznat policiji. U napadu na Čubelića na Skalicama sudjelovao je i Alen Radić (21), nećak Jerka Radića, koji se prethodno u nazočnosti svoje odvjetnice i majke predao policiji, te mu je tada određen istražni zatvor.

Četvrti osumnjičeni Nenad Petrak je još u bijegu.

Osumnjičeni za ubojstvo u pokušaju su uglavnom iz Solina i Klisa.